Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.03.2016 14:02:39
Deli članek:

Cene Prevc na zadnji tekmi celinskega pokala peti, Hildeju sezona

Arsen Perić

Cene Prevc je bil tudi na drugi tekmi finala celinskega pokala smučarjev skakalcev v Čajkovskem, ki je bila hkrati tudi zadnja v tem tekmovanju, najboljši Slovenec.

Zasedel je peto mesto, za zmagovalnim odrom pa je zaostal za vsega 1,8 točke. Ernest Prišlič je zasedel deveto mesto, na katerega je padel s tretjega po prvi seriji.

Velik korak nazaj je v drugi seriji storil tudi Anže Semenič, s šestega je nazadoval na 14. mesto. Rok Justin je zasedel 18., Andraž Pograjc 23., Tilen Bartol pa 39. mesto.

Skupni zmagovalec pokala je Norvežan Tom Hilde, ki je s četrtim mestom na zadnji tekmi prehitel Clemensa Aignerja, Nemec je bil tokrat le deseti. Na koncu je Hilde zbral 818 točk, 13 več od Aignerja, tretje mesto je s 754 točkami zasedel še en Nemec Karl Geiger, ki je tudi dobil zadnjo tekmo. Od Slovencev je največ točk zbral Tilen Bartol, zbral je 471 točk, večino izmed njih na začetku sezone, ko je zabeležil tudi dve zmagi.

Tomaž Naglič je bil s 391 točkami 15., Jaka Hvala, ki je zmagal enkrat, s 356 točkami 19., Bor Pavlovčič s 322 točkami 22., Rok Justin, tretji izmed slovenskih zmagovalcev vsaj ene tekme, pa je s 305 točkami zasedel 23. mesto.

Na stopničke so se na letošnjih tekmah enkrat uvrstili še Semenič, Cene Prevc in Prišlič, točke pa so osvojili še Andraž Pograjc, Miran Zupančič, Žiga Jelar, Jure Šinkovec, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Andraž Modic.