Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
24.02.2016 12:53:48
Deli članek:

Planica: Bodite pozorni na ponarejene vstopnice!

Povpraševanje za planiški skakalni praznik je zelo veliko, Smučarska zveza Slovenije pa je danes opozorila ljubitelje skokov, naj bodo pozorni pri nakupu vstopnic, saj so se na črnem trgu že pojavili ponaredki.

SZS je že pred časom sporočila, da so vstopnice za Planico za soboto in nedeljo že razprodane. Za četrtek in petek so na voljo še zadnje vstopnice za ogled prireditve, SZS pa ugotavlja, da v javnosti in na raznih spletnih portalih prodajajo vstopnice po višjih cenah od uradnih.

Ker je taka vrsta prodaje nezakonita, obveščajo vse, da bodo morebitne kršitelje prijavili pristojnim organom, ki bodo zadevo ustrezno sankcionirali oziroma proti kršiteljem uvedli kazenski postopek, je danes sporočila SZS.

Obenem pri zvezi opozarjajo, da so se na črnem trgu pojavile tudi ponarejene vstopnice, ki so jih posamezniki nezakonito prodajali naprej kupcem. Vse, ki so takšne vstopnice kupili od preprodajalcev, pa na zvezi obveščajo, da z njimi ne bodo mogli vstopiti na prizorišče.

Organizatorji pozivajo kupce, da si naj vstopnice zagotovijo izključno na uradnih prodajnih mestih. Če bodo ob vstopu v Planico ugotovili, da so bile vstopnice kupljene po nezakoniti poti, bodo zoper takšne kršitelje ustrezno ukrepali že na samem prizorišču, še dodajajo v zvezi.

Zoper do zdaj znane storilce so pri SZS že podali prijavo na Policijsko upravo Ljubljana.