Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
23.02.2016 20:53:54
Deli članek:

Tržičan Čerin z lepo prednostjo

psno
Tržičan Blaž Čerin si je nabral lepo prednost.

V minulih dneh je bil na sporedu prvi in drugi krog za DP posameznikov med mlajšimi člani.

Samo prvenstvo je letos še toliko bolj pomembno, saj bo selektor tudi na podlagi teh rezultatov lažje določil ožji izbor kandidatov za reprezentanco, ki jo sredi maja čaka svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Tokrat so vsi imeli na sporedu dva nastopa in to na kegljiščih v Tržiču in v Postojni. Najboljši so se uvrstili v tretji krog, finalni, ki bo marca na sporedu v na kegljišču Triglava, kjer bomo dobili novega posamičnega prvaka in tudi najboljše v kombinaciji, saj ves seštevek podrtih kegljev nosijo s seboj na finale.

V Tržiču je odlično šlo Mariborčanu Timiju Jurančiču, ki je podrl odličnih 626 kegljev. Po dveh nastopih je sedaj drugi in zelo blizu odličja v kombinaciji. Prek meje 600 kegljev pa sta prišla le še dva igralca, Ljubljančan Blaž Jerman, ki je pripravil prijetno presenečenje, in domačin Blaž Čerin. Igralec Ljubelja pa se je zelo izkazal v Postojni, kjer je podrl izvrstnih 648 kegljev in si ob tem nabral veliko prednost (+44) pred Jurančičem. Tako je na dobri poti do naslova v kombinaciji.

Veliko presenečenje pa je pripravil Nejc Ocepek iz Zagorja, ki je v Postojni končal pri 623 podrtih kegljih in se povzpel do tretjega mesta po prvem delu. Z dobrim rezultatom na kegljišču Proteusa sta si finale izborila tudi Izolčan Dušan Pavlovič in pa Litijan Klemen Ivančič. Veliko razočaranja pa je bilo tokrat v taboru Proteusa, saj z izjemo Lavriča niso izkoristili prednosti enega nastopa na domačem kegljišču.

Izidi po dveh krogih
1. Blaž Čerin (Ljubelj) 1254
2. Timi Jurančič (Konstruktor) 1210
3. Nejc Ocepek (Dormeo) 1200
4. Nejc Jurca (Brest) 1175
5. Danijel Lavrič (Proteus) 1158
6. B. Jerman (Ograjca) 1158
7. K. Ivančič (Litija) 1158
8. Nik Predovnik (Rudar) 1150