Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
14.02.2016 22:46:57
Deli članek:

Lokateks Trata potrdila prvo mesto

sm
Lokateks Trata (v temnejših dresih) je ugnala Hrast.

S prepričljivo zmago proti Hrastu so balinarji Lokateks Trate zadržali prednost pred zasledovalci.

Kot kaže so Škofjeločani pred zaključkom rednega dela prvenstva ujeli vrhunsko formo, saj tekmecem v zadnjih tednih prepuščajo le drobtinice. V sobotnem obračunu dveh najboljših ekip zadnjih let so bili oslabljeni Kobjeglavci povsem nemočni, tako da niso osvojili niti točke.

Vodilna zasedba prvenstva je obračun v domači balinarski dvorani odprla z vodstvom 8:0 in dvomov o zmagovalcu je bilo že takrat praktično konec, saj sta Goran Vujanović in Uroš Vehar v hitrostnem zbijanju praktično nepremagljiva. Svoje delo sta v skladu s pričakovanji opravila tudi tokrat in še povišala prednost Lokateks Trate, sledili pa sta še zmagi Simona Možine in Tadeja Premruja v natančnem zbijanju, ki sta dokončno razblinili vse dvome o končnem zmagovalcu.

Malce bolj izenačen je bil dvoboj v Kopru, ki so ga odlično odprli domačini in brez večjih težav prišli do vodstva z 12:0. Še enkrat več se je izkazal domači veteran Dmitar Vujanić, ki je blestel tako v igri v krog in hitrostnem zbijanju, v katerem je suvereno opravil z Nikolo Đorđevićem. Za malce veselja v taboru gostov sta z zmagama v natančnem zbijanju poskrbela Robert in Tadej Kontič, po uspešnem nastopu štafete Nikola Đorđević - Sandi Černe pa so se gostje približali na 12:6, a to ni zmedlo domačinov. Ti so končnico odigrali v skladu z željami in v zadnjih štirih igrah osvojili kar sedem točk in zabeležili osmo prvenstveno zmago v sezoni.

V vnaprej odigranem dvoboju je Skala suvereno ugnala Agrochem DU Šempeter in se vmešala v boj za četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir za prvaka, medtem ko je bil dvoboj moštev z dna lestvice med Krimom in Košano preložen.

Superliga, 12. krog
Luka Koper - Aikea Antena Portorož 19:7
Lokateks Trata - Hrast 26:0
Krim - Košana preloženo
Skala - Agrochem DU Šempeter 17:9 (odigrano vnaprej)
Vrstni red: Lokateks Trata 21, Luka Koper 17, Aikea Antena Portorož 15, Hrast in Skala 10, Agrochem DU Šempeter 8, Krim (-1) 7, Košana (-1) 6.