Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.01.2016 16:40:57
Deli članek:

Grmova brez prostega programa na EP

Profimedia

Najboljša slovenska drsalka Daša Grm je na evropskem prvenstvu, ki poteka v Bratislavi, po kratkem programu z rezultatom 43,36 točke točke zasedla 26. mesto, kar je bilo premalo, da bi se uvrstila v prosti program.

Za 24. mestom, ki je še prinašalo nastop v prostem programu, je zaostala le za 1,39 točke.

Grmova je brez uvrstitve v prosti program ostala tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Stockholmu, ko je tekmovanje končala na 29. mestu. Dobra dva meseca pozneje je 24-letna Celjanka na svetovnem prvenstvu v Šanghaju dosegla uspeh kariere z 18. mestom, s podobnimi željami pa je odšla tudi na letošnje evropsko prvenstvo v Bratislavi, vendar se je tudi tokrat ponovila lanska zgodba iz Švedske.

Profimedia

Po kratkem programu so v vodstvu tri ruske drsalke. Z 72,55 točke vodi Jevgenija Medvedeva, druga je Jelena Rodjonova, ki je kratki program končala s 70,96 točke, tretja pa Ana Pogorilaja s 63,81 točke.

Ob 17.30 uri bo v Bratislavi na sporedu še kratki program v moški konkurenci. Po šestih letih bo svojega predstavnika imela tudi Slovenija. Njene barve bo branil Celjan David Kranjec, ki že nekaj let živi v Avstraliji.