Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.01.2016 13:25:44
Deli članek:

V polfinalu še Murray in Raonić

Reuters

Po Srbu Novaku Đokoviću in Švicarju Rogerju Federerju, ki sta prvi in tretji nosilec, se je v polfinale teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu uspelo prebiti še Britancu Andyju Murrayju in Kanadčanu Milošu Raoniću. Na ženskem delu turnirja sta si danes polfinale zagotovili Nemka Angelique Kerber in Britanka Johana Konta.

Drugi nosilec Murray je v četrtfinalu s 6:3, 6:7 (5), 6:2 in 6:3 ugnal osmega nosilca, Španca Davida Ferrerja. "To, da je bila streha nad igriščem zaprta, je malce olajšalo vse skupaj, lažje je bilo vračati udarce. Proti Ferrerju moraš imeti dober 'return', saj je zelo natančen. Sam pa rad igram v dvorani, saj sem odraščal na Škotskem," je dejal Murray in dodal: "Bil je brutalen dvoboj z veliko dolgimi točkami v drugem in tretjem nizu, toda dobro sem se držal."

V polfinalu ga čaka 13. nosilec Raonić, ki je izločil Francozoma Gaela Monfilsa, 23. nosilca, s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:4.

V posamični ženski konkurenci pa je sedmopostavljena Kerberjeva s 6:3 in 7:5 odpravila dvakratno prvakinjo, Belorusinjo Viktorijo Azarenka, ki je izgubila sploh prvi dvoboj proti Kerberjevi, pred tem jih je dobila šest. Toda zgodovina Nemke, ki v Melbournu še ni prišla tako daleč na turnirju, ni zanimala. "Tega ne morem opisati z besedami. Izjemno sem vesela, da sem jo prvič premagala. Poskusila sem dobro igrati vse od začetka, dobro sem se gibala in bila bolj agresivna kot v zadnjih dveh dvobojih z Viktorijo," je pojasnila Kerberjeva.

V Avstraliji rojena Konta, ki bo prvič zaigrala v polfinalu grand slama, pa je s 6:4 in 6:1 porazila Kitajko Shuai Zhang in tako pripomogla k britanskemu uspehu na turnirju. Ob Andyju Murrayju in Konti je namreč med moškimi dvojicami v polfinalu še Andyjev brat Jamie. Doslej šele 133. igralka sveta Zhangova pa po porazu ni bila preveč razočarana. "V srcu čutim, kot da bi zmagala. Dobila sem sedem dvobojev, tako da danes niti ni bilo preveč pomembno, ali zmagam ali izgubim. Bom pa skušala nadaljevati dobre igre," je dejala Zhangova.

Drugi polfinalni par med dekleti bosta sestavljali prva nosilka, Američanka Serena Williams, in četrtopostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska.

V konkurenci mešanih dvojic se je Andreja Klepač uvrstila v polfinale. Klepačeva je skupaj s Filipincem Treatom Hueyjem s 6:2 in 7:5 izločila tretjepostavljeno tajvansko-indijsko navezo Yung-Jan Chan/Rohan Bopanna. V polfinalu se bosta Klepačeva in Huey pomerila z Američanko Coco Vandeweghe in Romunom Horio Tecaujem.

V četrtfinalu pa je obstala Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Britancem Jamiejem Murrayjem, bila sta četrta nosilca, izgubila proti petopostavljenima Rusinji Jeleni Vesnini in Brazilcu Brunu Soaresu z 2:6 in 3:6.

Pri ženskih dvojicah sta znani prvi finalistki, to sta sedmopostavljeni Čehinji Andrea Hlavackova in Lucie Hradecka, ki sta s 3:6, 6:3 in 6:1 odpravili 15. nosilki, Kitajki Xu Yi Fan in Zheng Saisai.

* Izidi: 
- moški, četrtfinale:
Andy Murray (VBr/2) - David Ferrer (Špa/8) 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3;
Miloš Raonić (Kan/13) - Gael Monfils (Fra/23) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4;

- ženske, četrtfinale:
Angelique Kerber (Nem/7) - Viktorija Azarenka (Blr/14) 6:3, 7:5;
Johanna Konta (VBr) - Zhang Shuai (Kit) 6:4, 6:1;

- mešane dvojice, četrtfinale:
Andreja Klepač/Treat Huey (Slo/Fil) - Chan Yung-jan/Rohan Bopanna (Tvn/Ind/3) 6:2, 7:5;Jelena Vesnina/Bruno Soares (Rus/Bra/5) - Katarina Srebotnik/Jamie Murray (Slo/VBr/4) 6:2, 6:3.