Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
16.01.2016 16:04:36
Deli članek:

Prve misli novega svetovnega prvaka Petra Prevca: Daleč od užitka

Reuters
120.000 evrov nagrad je v letošnji sezoni z odličnimi predstavami že uspelo zbrati Petru Prevcu.

Peter Prevc je prvič spregovoril kot nov svetovni prvak v poletih.

Zlati slovenski orel, ki je pred kratkim osvojil novoletno turnejo, je v letošnji sezoni praktično nepremagljiv in povsem zasluženo je osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v poletih, na Kulmu je kar dvakrat postavil tudi rekord letalnice, včeraj je skočil 243 metrov, danes je poletel še meter dlje.

Peter Prevc je za kamere RTV-ja že spregovoril kot nov svetovni prvak, v njegovih besedah pa je bilo, jasno, zaznati precejšnje olajšanje, da je uspel obrniti zaostanek za Kennethom Gangnesom po prvem dnevu v zmago in naslov prvaka. "Dvoboj je bil zelo izenačen, saj sva bila po prvem dnevu narazen vsega eno točko. Danes mi je na srečo uspel super skok, hvala bogu se mi je tudi lepo uspelo obdržati na nogah," je začel Peter Prevc.

Ker je zadnja, četrta serija odpadla, je bil Prevc za svetovnega prvaka proglašen že po prvi seriji današnjega dne. "Občutek je nekoliko drugačen, ker je bila na sporedu samo ena serija in sem razglasitev pričakal v kontejnerju," se je nasmejal najboljši skakalec letošnje sezone, ki je priznal, da je bil današnji polet vse prej kot užitek: "Bilo je daleč od užitka. Znova se je bilo treba popolnoma zbrati in narediti zelo dober skok. Ker smo bili pri vrhu zelo izenačeni, ni bilo prostora za napake. Sneg, ki je ponoči na novo zapadel, je bil dobrodošel, ker sem lahko lažje pristal in mel težišče bolj spredaj."