Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
16.01.2016 13:34:31
Deli članek:

Prevc v poskusni seriji znova za odličnim Gangnesom

Reuters

Kot kaže razmere le niso tako slabe, kot je so napovedovali vremenoslovci. Skakalci so pravkar končali poskusno serijo, v kateri je bil najdaljši Kenneth Gangnes, ki pa je v izteku letalnice padel.

V nasprotju z vremenskimi napovedmi, ki so za današnji dan predvidevale močno sneženje in močan veter, so se skakalci vendarle podali na vrh letalnice na Kulmu. Sneženje ni bilo ravno močno, veter pa skoraj povsem izostal, zato se lahko čez slabe pol ure veselimo zadnjih dveh serij v posamičnem tekmovanju na svetovnem prvenstvu v poletih. 

Včerajšnji dan so zaznamovali rekordni skoki na tej največji avstrijski napravi, danes pa je bilo vsaj v poskusni seriji stanje nekoliko mirnejše. Vodilni po prvem dnevu Kenneth Gangnes je iz 16 naleta danes pristal pri 238 metrih, a pri tem padel, medtem ko je Peter Prevc z 221 metri dosegel drugo daljavo (16 nalet). 

Od ostalih so bili v poskusnem skoku odlični še Richard Freitag (217,0), za njim sta se zvrstila Michael Hayböck (218,0) in Andreas Wellinger (211,0). Ostali slovenski orli, ki so včeraj končali med deseterico so prav tako opravili s poskusnim skokom. Najdlje je poletel Robert Kranjec (205,0), medtem ko je Jurij Tepeš z 203,5 metri pristal na devetem mestu. Anže Lanišek je skočil 172 metrih.

Žirija je izjemno slabo reagirala pri dveh norveških skakalcih in ju v precej slabših razmerah spustila iz prenizkega naleta (14). Zato je Norvežan Anders Fannemel zmogel vsega 122 metrih, njegov rojak Daniel Andre Tande pa 132 metrih.

Reuters