Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.01.2016 10:54:36
Deli članek:

Prevc svoje ime, Slovenijo in smučarske skoke ponesel v svet

Grega Wernig

O izjemnem Petru Prevcu poročajo malodane vsi evropski mediji, verjeli ali ne, o njem pa pišejo tudi športni dnevniki v severni Ameriki.

O zmagovalcu letošnje novoletne turneje Petru Prevcu in njegovem uspehu ter treh zmagah na zadnjih treh prizoriščih poročajo praktično vsi evropski športni mediji. Tudi tisti, ki smučarskih skokov sicer ne pokrivajo, nadvse zanimivo pa je dejstvo, da o Prevcu pišejo tudi v severni Ameriki

O Petru Prevcu poročajo v Španiji ...

Smučarski skoki namreč veljajo za šport, s katerim se ukvarjajo predvsem evropske države, zato verjetno niti v najbolj norih sanjah ne bi pomislili, da o tem športu poročajo tudi v daljni Mehiki. Da, prav ste prebrali, Prevc si s svojimi zmagami in skoki prislužil mesto v tamkajšnjemu športnemu dnevniku Esto, ki sicer večino svojih strani nameni nogometu.

... in celo v Mehiki!

Spletna izdaja tako ne pozabi omeniti, da je Prevc šele drugi Slovenec s skupno zmago na novoletni turneji, hkrati pa je prekinil sedemletno avstrijsko prevlado na omenjeni turneji. Ob tem dodajajo, da časa za počitek in proslavo vendarle nima, saj ga že konec tedna čakajo nove preizkušnje.

Podoben zapis so Prevcu namenili tudi pri katalonskemu El Mundu Deportivu. Tudi tam niso pozabili na prvega slovenskega zmagovalca turneje Primoža Peterko, pohvalili pa izjemno predstavo Prevca, ki je v Bischofshofnu kronal svojo veliko premoč in še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Očitno je Peter Prevc v tem trenutku eden največjih ambasadorjev Slovenije, upajmo le, da bo v takšnem slogu le še nadaljeval ...