Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
06.01.2016 20:45:53
Deli članek:

Hypo korak pred slovenskimi klubi

www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so v zadnji tekmi svojega tretjega turnirja srednjeevropske lige v Tivoliju izgubili proti branilcem naslova, odbojkarjem Hypo Tirola iz Innsbrucka z 0:3.

Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji šesti tekmi srednjeevropske lige zabeležili prvi poraz. V Tivoliju jih je dokaj gladko premagal branilec naslova in avstrijski prvak Hypo Tirol Innsbruck, ki je s peto zmago v peti tekmi - dve je sicer dobil s 3:2, tako da s tekmo manj še vedno zaostaja za Ljubljančani -, dokazal, da je trenutno korak pred najboljšim slovenskimi klubom (to dokazuje tudi v ligi prvakov).


ACH Volley - Innsbruck 0:3

(-20, -25, -22)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Kramar Šandl (oba Hrvaška).
ACH Volley: Flajs 9, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 4, Walker 10, Purič 3, Ledinek, Satler 3, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 22, Terpin.
Hypo Tirol Innsbruck: Beer 7, Provenzano, Chrtiansky 19, Peda, Teppan 11, Koraimann 4, Tusch, Soares 9, Frances 8, Ropret, Duarte da Silva.


To ne dokazuje samo rezultat, ampak tudi igra, ekipa, ki jo kot kapetan in organizator igre vodi slovenski reprezentant Gregor Ropret, je pokazala več, predvsem to velja za trenutke, ko se je lomil rezultat. Avstrijci se niso predajali niti v težkih trenutkih, tako v drugem kot v tretjem nizu so že občutno zaostajali, a se predvsem z bloki in servisi praktično rešili, ko so si to zahoteli. V osnovi so naredili precej manj napak, predvsem v napadu, ki je bil na derbiju odločilen. Domači so lahko zadovoljni le z igro v obrambi, napad pa se ni izkazal.