Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
03.01.2016 01:19:23
Deli članek:

Edinstveno otroško sporočilo Jakova Faka prijatelju Petru Prevcu

Slovensko javnost je navdušilo sporočilo, ki ga je skakalcu Petru Prevcu na družabnem omrežju facebook prilepil biatlonec Jakov Fak.

Fak ni znan le kot izjemen športnik, temveč tudi kot velik navijač slovenskih športnih kolegov in prijateljev, pri čemer ves čas skrbi za pristen in simpatičen stik med njimi. Tokrat mu je uspelo še posebej dobro, saj je njegova objava naletela na izjemen, malodane rekorden odziv med spremljevalci obeh asov na facebooku. 

Jakov je objavil risbico neznanega malega avtorja, ki je po svoje upodobil boj med Prevcem in njegovim velikim nemškim tekmecem Severinom Freundom, ki se bosta v nedeljo v Innsbrucku udarila na tretji tekmi novoletne turneje. Verjetno bi vsebino lahko razbrali tudi sami, vseeno pa je Fak objavi risbe dodal tudi svojo interpretacijo. "Otroci pravijo: 'Severin Freund je burek, Peter Prevc je car'," je zapisal. 

Kot rečeno, objava je z velikansko hitrostjo zaokrožila po spletu in bo verjetno našla pot v večino slovenskih domov, k čemur bomo z obajvo risbice nekaj prispevali tudi mi. In to brez kakršnegakoli nespoštovanja nemškega tekmeca, navsezadnje je Fak v zaključku poudaril, da gre otroško zabavo in tudi Freunda označil za izjemnega športnika.