Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
02.01.2016 15:18:48
Deli članek:

Ko ni Petra, je blizu vrha Domen

Nikola Miljković
Domen Prevc

Čeprav se je Peter Prevc odločil izpustiti kvalifikacijski skok, je slovenske privržence smučarskih skokov navdušil njegov sedem let mlajši brat Domen.

Šele 16-letni Domen Prevc je namreč kvalifikacije končal na drugem mestu in se za las 'izognil' paru, v katerem bi skakal proti bratu Petru in nagrade 2000 evrov zmagovalca generalke pred tretjo tekmo turneje. Golobradi mladenič iz Dolenje vasi je pristal pri 126 metrih in osvojil drugo mesto. Domen se bo v prvi seriji pomeril z Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem, ki je zelo slabo opravil z nastopom v kvalifikacijah.

Boljši od Domna je bil zgolj Avstrijec Michael Hayböck (127 m), ki je imel točko boljši izkupiček od 16-letnika. Tretje mesto je zasedel Norvežan Anders Fannemel. Peter Prevc se kot rečeno ni udeležil kvalifikacijskega skoka, zato se bo jutri pomeril prav z zmagovalcem današnjega skoka Hayböckom, ki v skupnem seštevku turneje zaseda tretje mesto.

Tekma bo jutri ob 14. uri, na njej pa bosta poleg obeh bratov Prevc nastopila še Anže Lanišek (pomeril se bo s Kentom Sakujamo) in Tilen Bartol, ki bo imel zahtevnega nasprotnika v Poljaku Kamilu Stochu. Če želite izvedeti še kaj o Petru Prevcu, vam priporočamo, da si preberete mišljenje nekdanjega junaka novoletne turneje Svena Hannawalda, ki je o slovenskem šampionu govoril z izbranimi besedami.