Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
uzš
uzš
01.01.2016 11:54:16
Deli članek:

Zdaj vemo, zakaj si je Freund izbral Prevca?

Arsen Perić

Vodilni v seštevku novoletne turneje Severin Freund se je včeraj izognil kvalifikacijam. S tem bo na tekmi nastopil v paru s Petrom Prevcem.

Severin Freund je za spletni del enega najpopularnejših časnikov Bild razložil, zakaj se je odločil izpustiti kvalifkacijski skok. 

Zaradi tega bo moral na tekmi, ki se začne čez slabi dve uri nastopiti prav proti vodilnemu skakalcu letošnje sezone Petru Prevcu.

"Seveda ni bilo samoumevno, da bom v Garmischu skoka za trening opravil tako dobro," je začel 27-letnik, ki bo danes nastopil s številko 50. Torej s tisto, s katero je poker zmag na turneji v isti sezoni uspel tudi Svenu Hannawaldu

"To je bil moj cilj. Rekel sem si, da če bom skakal dobro na treningu, na kvalifikacijah nima smisla nastopiti, saj sem svoje dosegel," je nadaljeval Freund, ki upa, da bo pridobljeno iz Oberstdorfa dovolj za nov dober nastop. 

"Energijo sem ponesel s sabo iz prvega prizorišča. Oberstdorf mi je dal samozavest in zanesljivost v skokih," je zaključil Nemec, ki ima v skupnem seštevku turneje 7,3 točke prednosti pred Petrom Prevcem in 3 točke prednosti pred Michaelom Hayböckom.