Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 29.12.2015 20:55:00

Prevc po tekmi: Bolj se je bližal nastop, višje je bil nalet!

Prvi odziv Petra Prevca na razplet v Oberstdorfu je bil korekten, a je dal jasno vedeti, da našemu šampionu dogajanje na skakalnici ni bilo najbolj všeč.

"Tekma se je iztekla, kot se je. Zadnjih 10 skakalcev za vrh, veliko menjav zaleta, menjav vetra. Moji skoki so bili zelo dobri, na ravni včeraj in današnje poskusne in prve serije, je malo grenkega priokusa, kljub dobrim skokom nisem uspel preskočiti tiste zelene črte za prevzem vodstva. Bolj se je bližal moj nastop, višje je šel nalet. To te lahko zavre. Sam sem skušal ostati zbran in menjave naleta in vetra niso imele vpliva name. Žal se je prav v finalni seriji malo zalomilo, glede na prejšnje skoke sem pričakoval več, vendar ne vem ... Že teden dni opozarjam, da se lahko na novoletni turneji hitro obrne v dobro ali slabo. Ostati moram zbran, še tri tekme so, vse se lahko obrne, na slabše ali pa tudi še kakšne lepše zgodbe. V Garmich na naslednjo tekmo grem lahko sproščen, ker dobro skačem, premagati moram le še veter," je za Radio Slovenija povedal Prevc, ki je ostal vodilni v svetovnem pokalu.

Kot verjetno veste, je Prevc po prvi seriji močno vodil, nato pa v igri vetra in odločitev žirije pristal na tretjem mestu. Zmagal je njegov veliki rival Severin Freund. 
Značke: prevc, freund, skoki

Članki iz rubrike