Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.12.2015 19:24:05
Deli članek:

Prva odziva Petra in Domna Prevca: Nikdar ni popolno!

fis-ski.com

Brata Prevc, današnja velika junaka Slovenije, sta prvič spregovorila pred mediji po zgodovinskem uspehu.

Oba slovenska skakalca sta bila, jasno, zadovoljna, kajti postala sta prva brata v zgodovini smučarskih skokov, ki sta na individualni preizkušnji stala na najvišjih stopničkah.

"Zame ni nikdar popolno, vedno iščem, kje sem lahko boljši. Vedno bom našel jutri nov izziv, da sem še boljši in uspešnejši. Vesel pa sem, kaj se je zgodilo danes po iskanju občutkov na skakalnici dan prej. Veliko bolje se je izteklo. Preizkusil sem namreč nove čevlje, s tem običajno nimam težav, tu pa je taka skakalnica, ki ne dovoljuje takih preizkusov on menjav čevljev. Tudi celotno predstavo, kako skočiti, sem vzel drugače in zato je bilo danes lažje," je dejal Peter Prevc.

Prepričljivo je vodil že po prvem skoku. "Pritisk je vedno, če si prvi ali 30. Po prvi seriji ni nikoli pol dela opravljenega, ker lahko v finalu pridobiš ali izgubiš deset mest. Šele po finalu je vse opravljeno, prej pa še prav nič. Vesel sem tudi, da je prišel Domen zraven in je tako dobro skakal. Obenem pa je dejstvo tudi to, da sva tekmovalca, in vsak izmed nas želi prikazati kar največ," je dodal starejši Prevc.

Uspeha kariere se je veselil Domen Prevc, tretji po prvi seriji. "Dobro, zelo sem zadovoljen s skoki. Nisem čutil kakšnega pritiska, šel sem normalno v finale z nalogo, ki mi jo je dal trener Goran Janus. Ne glede na to, ali ti skakalnica ustreza ali ne, je treba nalogo opraviti. Bil je poseben občutek, ko sem stal na zmagovalnih stopničkah, pa obenem tudi nič posebnega. To je lahko dodatni motiv ali pa tudi breme pred nedeljsko tekmo. Začeti jo bom skušal normalno, tako kot danes," je povedal Domen Prevc.