Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.12.2015 17:19:20
Deli članek:

Janus: Peter je v petek preizkusil nove, a so stari očitno pravi!

Arsen Perić

Trener slovenskih smučarskih skakalcev Goran Janus je v tem trenutku upravičeno najbolj ponosen trener v karavani smučarskih skokov.

V švicarskem Engelbergu sta dvojno zmago na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih dosegla brata, prvič v zgodovini tega tekmovanja. Osmič v karieri je na najvišjo stopničko stopil 23-letni Peter Prevc, 16-letni Domen Prevc pa je bil drugi za svoje prve stopničke v karieri.

Peter Prevc je povečal vodstvo v skupnem seštevku, njegov sedem let mlajši brat Domen pa je znova med deseterico in ima nedeljski nastop na drugi tekmi že zagotovljen.

"Odlično je bilo spremljati zadnje skoke na trenerski tribuni. Ne vem, kaj naj rečem. Zgodovinski trenutek, prvič dva brata na prvem in drugem mestu v pokalu. Čestitke Petru in Domnu za odlične skoke. Peter je v petek preizkusil nove čevlje in je šel potem nazaj na stare, ki so očitno pravi. Zanimivo je tudi, da je bil Noriaki Kasai pri 43 letih tretji, če odštejemo 16 let, ki jih ima Domen, pridemo do kar zanimive številke," je zgodovinsko dvojno krono bratov Prevc pospremil slovenski trener Goran Janus.

"Jutri pa je že nova tekma, nov dan. Ostati moramo realni in delati na tehniki. Tudi Jurij Tepeš in Anže Lanišek sta bila solidna, čeprav sta napravila napaki v finalu. V Engelbergu je specifična skakalnica in če ne ujameš pravega trenutka za odskok, ne moreš skočiti daleč. Upam, da bo v nedeljo bolje," je ocenil Janus.