Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.12.2015 17:44:54
Deli članek:

Teja Gregorin: Želim rezultat okrog 25. mesta

Teja Gregorin in Uroš Velepec

V petek ob 14.30 se bodo na pokljuško progo podale še biatlonke. V lov za točke svetovnega pokala se bodo pognale štiri Slovenke, največ upanja pa domači tabor polaga v izkušeni Tejo Gregorin in Andrejo Mali, ki sezone sicer nista začeli po željah in načrtih.

Proga na Rudnem polju bo do nedelje tretja postojanka biatloncev in biatlonk v tej zimi. Poleg Teje Gregorin in Andreje Mali bosta slovenski dres oblekli še Anja Eržen in Urška Poje, a sta predvsem prvi dve tisti, ki naj bi z dosežki zmogli preboj med najboljše. Slovenki letos še nista pokazali vrhunske predstave, upata pa, da bosta rezultatsko krivuljo navzgor obrnili pred domačimi gledalci.

"Želje so vedno, realnost pa je, kakršna je. Če sem čisto poštena, si želim najboljši letošnji rezultat, to je okrog 25. mesta. Če bi mi to uspelo, bom zelo zadovoljna," napoveduje nosilka olimpijske medalje Gregorinova. Malijeva pa dodaja: "Težko je reči. Potrudila se bom na strelišču, dala maksimalno vse od sebe na progi. Prvi cilj je zasledovalna tekma. Letos se mi še ni uspelo uvrstiti nanjo. In pa točke."

LANI DOBRO, LETOS SLABO
Gregorinova je že pred dnevi potarnala nad trenutno formo, vzroka za slabše rezultate še ni našla, tudi Malijeva pa še išče prave občutke. Obe si želita do lepega rezultata na Rudnem polju, a bo pot do njega vse prej kot lahka.

"Lani sem na začetku sezone imela lepe rezultate. Letos je čisto drugače. Vsako leto je drugače. V lansko sezono sem šla bolj spočita, letos je bilo mogoče malo premalo premora. Imela sem veliko tekem, bila sem fizično močna, letos je začetek slabši, fizično nisem tako močna. Na Pokljuki se počutim malo bolje, težko rečem, kaj to pomeni. Pokljuka je bila zame do zdaj prekleta. Nikoli mi ni 'pasala'. To vem zaradi same višine, pa čeprav naredim tu veliko treninga. Bomo videli jutri. Počutim se sicer dobro," meni 38-letna Malijeva.

ŽELJA JE SONCE
Petintridesetletna Gregorinova je nekoliko bolj optimistična: "Danes sem imela lažji trening, ni bilo občutkov, kako bi bilo, če bi bila tekma. Strelišče sem dodobra preizkusila. Jutri pričakujem eno lepo tekmo."

Že v četrtek je biatlonce pričakalo jasno in sončno vreme, ponoči je sicer deževalo, kar je progo naredilo še hitrejšo. Želja za prihodnje dni ostaja enaka, vsaj kar se vremena tiče: "Sonce! Da bo čim več gledalcev," je izstrelila Gregorinova.