Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.12.2015 09:57:56
Deli članek:

Teja Gregorin: Prvi zaključki po Pokljuki

Arsen Perić

Teja Gregorin se za razliko od Jakova Faka, ki je biatlonski svetovni pokal na Švedskem začel slabo, a je bil v Avstriji še veliko boljši, sooča še z večjimi težavami.

Teja Gregorin ne najde prave forme in počutja, kar jo skrbi, kljub temu pa se domače tekme na Pokljuki veseli in upa, da pred domačimi gledalci pride do najboljšega rezultata v tej sezoni.

"Lanska sezona je bila prva taka, da ni šlo, kot bi si želela. Ne vem, ali me že leta dajejo ali kaj ... Lansko leto sem se prvič soočila s tem, pa nismo prišli do zaključka, kako med sezono to popraviti. Če ne na Pokljuki, upam, da nam uspe vsaj v prihodnjih mesecih strniti formo, ki se od takšne reprezentantke kot sem jaz spodobi," je uvodoma razložila Gregorinova.

"Vsak si želi dober začetek sezone. Potem je vse lažje. Veš, da si dobro natreniran, da si dobro delal, da se rabi samo kaj 'poklopiti'. Tu zdaj ne gre, ali se bo 'poklopilo' ali ne, tu je večji primanjkljaj. Po Pokljuki bomo naredili prve zaključke, da bomo videli, kako naprej. Ali je treba narediti kakšne hitre treninge ali je treba počivati ..." je razmišljala 35-letnica, ki ni zavrnila niti možnosti po daljšem premoru in iskanju prave forme. A bo o tem razmišljala po pokljuških tekmah.

DOMAČA TEKMA VEDNO PODŽGE
Sezona se zanjo ni začela dobro. Še najboljša je bila 27. v Hochfilznu na zasledovalni tekmi. Tudi zaradi tega je želje in pričakovanja pred domačo tekmo, ki se je vsi slovenski reprezentanti močno veselijo, znižala.

Kljub temu se ne predaja: "Cilji in pričakovanja so nižji kot pred sezono. Začela je nisem kot sem si zamislila. Glede na moje letošnje rezultate, 27. mesto v tej sezoni, ne morem pričakovati, da bo v treh dneh šlo bistveno navzgor. Upam pa, da bom dosegla najboljše rezultate na Pokljuki," je o tem dejala nosilka bronaste medalje z olimpijskih iger v Sočiju 2014 Gregorinova, pred koncem tedna na Pokljuki pa je še dodala: "Domače tekme me še bolj podžgejo. Komaj čakam in upam, da bom imela več energije kot v prejšnjem tednu."