Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.12.2015 14:02:35
Deli članek:

Mariborčanke upajo na presenečenje

Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branika v sredo čaka povratni dvoboj osmine finala pokala Cev proti poljski ekipi Polski Cukier Muszyna.

Prvo tekmo v gosteh so varovanke Sebastijana Škorca izgubile 1:3, a uvidele, da se s favorizirano ekipo da igrati, zato obljubljajo, da bodo v dvorani Lukna pustile srce in poskušale napraviti presenečenje.

V kolikor bi branikovke želele med osem najboljših ekip v tem tekmovanju, bi morale v sredo na domačem parketu zmagati s 3:0 ali 3:1 ter osvojiti še zlati niz, ki se igra do 15. točke.

"Z osvojenim nizom smo na Poljskem dokazali, da se zmoremo postaviti po robu tako močni ekipi, kot je Muszyna, zato se nikakor ne bomo predali že pred povratno tekmo. Vsi v klubu verjamemo, da je presenečenje možno. V Mariboru so tudi v preteklosti že padale močne evropske ekipe. Za to bomo morali predvsem dobro servirati, Poljakinje so namreč odlične na sprejemu. S servisom bomo morali več tvegati," je dejal trener Sebastijan Škorc.

PRI POLJAKINJAH ŠTIRI REPREZENTANTKE
Poljakinje veljajo za izjemno kakovostno ekipo. V njem tako rekoč ni igralke, ki ne bi zaigrala tudi za državno reprezentanco, bodisi člansko ali mladinsko izbrano vrsto. In če se zavedamo, da se poljska izbrana vrsta redno uvršča na evropska prvenstva, potem je jasno, da gre za kakovostne igralke. Navsezadnje so bile Poljakinje evropske prvakinje v letih 2003 in 2005 ter tretje leta 2009.

Tudi zgodovina odbojkarskega kluba Muszyna potrjuje sloves kakovostne klubske odbojke, saj je bil večkratni državni prvak Poljske, leta 2013 pa je osvojil tudi prvo mesto prav v evropskem pokalu CEV. V letošnji zasedbi so kar štiri igralke, ki so septembra nosile reprezentančni dres Poljske, v vrsti tega kluba pa v letošnji sezoni igrajo še tri tujke, dve iz Srbije in ena z Madžarske.