Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.12.2015 16:08:03
Deli članek:

Fak strelja vse boljše

Reuters

Najboljši slovenski biatlonec očitno stopnjuje pripravljenost.

Na moški zasledovalni tekmi biatloncev v Hochfilznu je bil najboljši vodilni v svetovnem pokalu Francoz Martin Fourcade. Do točka sta prišla tudi oba slovenska predstavnika. Jakov Fak je z 22. mesta v sprintu napredoval na 10., Klemen Bauer je bil 32.

Ob Fourcadu, ta je vknjižil že 42. zmago v karieri in tretjo v novi sezoni, sta se na stopničke uvrstila še zmagovalec sprinta Nemec Simon Schempp (+ 8,9/1) in Rus Anton Šipulin (+ 19,1/2). Fak je prikazal eno najboljših predstav med vsemi. Tik pred zadnjim streljanjem je bil deveti, nato pa na koncu prehitro sprožil zadnji 20. naboj in moral enkrat v kazenski krog, sicer je bil celo na poti do šestega mesta. Kljub temu je bil njegov strelski nastop odličen, saj sta vse tarče zadela le dva med 60 tekmovalci - Nemec Andreas Birnbacher in Rus Maksim Cvetkov.

Do polovice proge je odlično kazalo tudi Bauerju, ki je prvo polovico opravil s 100-odstotnim strelskim izkupičkom in z 32. mesta napredoval na 23., nato pa so se mu zatresle roke, v kazenski krog je zavil najprej trikrat, nato še dvakrat in vnovič je padel na 32. mesto iz sprinta. V nedeljo bosta v Hochfilznu obe štafetni tekmi.