Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.12.2015 17:45:27
Deli članek:

Po Izraelu še revija plavalcev v Mariboru

Teden dni po evropskem prvenstvu v izraelski Netanyji se bo slovenska plavalna elita konec tedna zbrala na mitingu v 50-metrskem bazenu v Mariboru.

Večina reprezentantov, med udeleženci EP v Sveti deželi bo manjkala le Tjaša Vozel, bo na mitingu že skušala potrditi normo za nastop na evropskem prvenstvu spomladi v Londonu.

Najtežjo nalogo ima Špela Bohinc iz kranjskega Triglava, ki 100-odstotno normo za pot v London še potrebuje, a če je obdržala delček izraelske forme, ji ta v Mariboru ne bi smela uiti. Ostali Slovenci na čelu z medaljistom Damirjem Dugonjićem in Anjo Klinar mora normo le potrditi z izidom, ki lahko odstopa za odstotek od norme selektorja Mihe Potočnika.

"Večina bo tukaj potrjevala normo, računam pa, da se bo v reprezentanco v različnih starostnih kategorijah uspelo uvrstiti še komu. V članski kategoriji je temu najbližje Špela Bohinc. Morda komu uspe že odplavati tudi normo za olimpijske igre," pred tekmo, finale bo v soboto in nedeljo na sporedu ob 17. uri, pravi selektor Miha Potočnik.