Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
05.12.2015 14:17:08
Deli članek:

Flisar: Izteklo se je, kot sem si želel

Aktualni svetovni prvak Flisar je odlično začel novo sezono smučarjev prostega sloga. Že na prvi tekmi se je povzpel na stopničke.

Flisar, ki je v kvalifikacijah dosegel deseti čas, je v svoji skupini osmine finala zmagal, se nato v polfinale prebil z drugim mestom četrtfinala, tudi v polfinalu je bil drugi, ko je po fotofinišu ugnal Avstrijca Roberta Winklerja.

Finale je bil zgodba zase. Flisar je v zeleni majici dobil skrajno desno progo, solidno startal, a se moral že po startu zadovoljiti s tretjim mestom. Po razgibani progi s precej skakalnimi vložki je napadal, na zadnji skok je prišel z zelo dobro hitrostjo, a skočil nekoliko predaleč, tako da je vseeno ostal na tretjem mestu. Kanadska dvojica je v ospredju delala eden za drugega, tako da se je brkati Mariborčan moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Flisar, ki slovi tudi po svojih brkih in je v prejšnjem tednu predstavil svojo linijo voskov tega moškega ponosa, je tokrat osmič stopil na zmagovalne stopničke svetovnega pokala, za tretje mesto pa je od organizatorjev prejel tudi 3400 evrov denarne nagrade.

"Izteklo se, je kot sem si želel. So pa še rezerve. V polfinalu sem po nekaj napakah za las napredoval, v finalu pa bil vse do zadnjega skoka tudi v igri za zmago. A so me pred njim sotekmovalci zrinili na desno stran, bil sem blizu, da povozim vratca, tako da je bila edina rešitev dolg skok, zaradi katerega sem bil najbrž ob boljšo uvrstitev. A tudi tretje mesto je vrhunski dosežek, še posebej, če vemo, da mi v prejšnjih sezonah začetek ni šel. Zdaj pa sem dobil potrditev, da sem dobro pripravljen," je dejal mariborski brkač, ki je podoben rezultat pričakoval.

"Vedel sem, da sem odlično pripravljen, a pred začetkom sezone stopničk nisem hotel napovedati. To bi bilo tako, kot da bi na začetku pomladi napovedoval, kakšna bo letina. Tudi proga tukaj mi je bila zelo všeč, ni dovoljevala nikakršnih napak in to meni ustreza. Takšne bi morale biti proge povsod, saj moraš na njih biti odličen tako v tehničnem kot taktičnem smislu. Take proge ponujajo težke tekme in današnja tekma je bila zelo težka. Tudi v Avstriji se vedno dobro počutim, dodatno spodbudo so mi dajali navijači, z nekaterimi prijatelji sem se tu srečal po dolgem času. Veselim se že naslednjih tekem v Val Thorensu, če seveda sploh bodo, zaradi pomanjkanja snega zdaj slabo kaže. Čeprav proga v Val Thorensu ni med mojimi najljubšimi, pa me prav zanima, kako bom opravil z njo, ko imam občutek, da sem v vrhunski formi," se naslednjih tekem veseli aktualni svetovni prvak in nekdanji zmagovalec svetovnega pokala, ki bo v Francijo odpotoval neposredno iz Avstrije.