Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
01.12.2015 09:25:11
Deli članek:

Björn Ferry ekskluzivno: Fak mi je povedal to, kar sem napisal

Zgodbo o domnevnem plačilu Jakova Faka za slovensko športno državljanstvo so iz našega časopisa povzeli skoraj vsi slovenski mediji.

Po razkritju zgodbe o domnevnem plačilu Jakova Faka, ki ga je v svoji knjigi opisal švedski biatlonec Björn Ferry, se je začelo tudi namigovanje o tem, kdo je denar prejel, ali je vse skupaj sploh resnično in kdo je izšel iz zgodbe kot žrtev.

V prvi vrsti je bil žrtev zagotovo Fak, zato smo želeli pri nekdanjem švedskem biatloncu preveriti, kako in kaj. Potem ko smo pričakovali, da bo iskanje poti do priljubljenega biatlonca zahtevno, kot je iskanje sledi za razpršenimi športniki iz naše rubrike, se nam je nasmehnila sreča. Dobili nismo le številke mobilnega telefona, ampak njegov domači naslov, številko hišnega telefona in tako dalje prek švedske zveze, ki je nastala zgolj po spletu okoliščin.

"Prišli smo jim na sled" je postal "Dobili smo ga v prvem poskusu". In tako smo včeraj dopoldne poklicali na daljni sever in 37-letnega Ferryja povprašali, ali se lahko pogovorimo o navedbah glede njegovega prijatelja Jakova Faka, na kar nam je v smehu odvrnil: "Da, to je moja knjiga. Napisal sem jo." Seveda se na tej točki nismo ustavili.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.