Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.11.2015 09:46:58
Deli članek:

Grmova na svoji prvi veliki nagradi do 12. mesta

Reuters

Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je ob koncu tedna na novo spisala zgodovino slovenskih nastopov na ledenih ploskvah.

Štiriindvajsetletna Celjanka Daša Grm je prvič nastopila na eni od tekem prestižnega tekmovanja za veliko nagrado. Grmova je bila 12. na pokalu Rusije v Moskvi.

Grmova je bila 12. tudi po nastopu v kratkem programu, s končnim seštevkom 137,56 točke pa je nato zasedla končno 12. mesto. Prva tri mesta so pripadla gostiteljem tekmovanja. Zmagala je Jelena Radionova (211,32 točke), druga je bila Jevgenija Medvedeva (206,76 točke), tretja Adelina Sotnikova (185,11).

Grmova je v Rusijo odpotovala bolna, saj je dan pred letom v Moskvo staknila zoprno okužbo z rotavirusom. "Kljub temu sem se odločila, da bom šla. V trebuhu nisem mogla obdržati nobene hrane, počutila sem se slabo, bolele so me mišice in nisem imela nobene energije, tako da sem komaj preživela potovanje. Dan po prihodu sem se vseeno odločila za trening, a se moje telo ni odzivalo, kot bi si želela. Bila sem prestrašena in zaskrbljena in samozavest je padla na najnižjo raven, a sem vsemu navkljub zadovoljna, da sem šla, kajti nastop na tem tekmovanju je bila izkušnja, ki je še nikoli prej nisem izkusila," je na svojem profilu Facebook zapisala Grmova.

"Ali sta bila to moja najboljša nastopa? Ne. Ali sem lahko boljša? Seveda. Ali kaj obžalujem? Ničesar. Ali sem zadovoljna z izidom? Nikakor ne. Ali je to bilo najboljše tekmovanje, na katerem sem nastopila? Vsekakor! Zakaj? Ker na Grand Prixju lahko nastopijo le najboljši na svetu, kamor sicer ne sodim, a sem dobila priložnost, da sem bila del tega tekmovanja, na kar sem ponosna. Zaslužila sem si ta nastop in bilo je nekaj najlepšega, kar sem lahko doživela v življenju, zahvaljujoč tudi občinstvu. Bilo je neverjetno," je razmišljala umetnostna drsalka.

PRI MOŠKIH SLAVIL ŠPANEC
V moški konkurenci je slavil Španec Javier Fernandez (271,43 točke), drugi je bil Rus Adian Pitkejev (250,74), tretji je bil Američan Adam Rippon (248,63). V konkurenci športnih parov je prvo mesto pripadlo Rusoma Ksenji Stolbovi in Fedorju Klimovu, zmago pri plesnih parih pa sta odnesla v Kanado Kaitlyn Weaver in Andrew Poje, ki je sorodstveno prav tako povezan s Slovenijo, saj njegovi predniki po očetovi strani izhajajo iz vrst Kočevarjev.