Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
07.03.2015 17:10:53
Deli članek:

Gregorinova zaenkrat le kot navijačica

Arsen Perić

Slovenski odpravi na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju se je z zakasnitvijo zaradi bolezni pridružila še nosilka bronaste medalje z zadnjih olimpijskih iger v Sočiju Teja Gregorin.

Tekmovalka je na Finskem že opravila prve treninge. V slovenskem taboru upajo, da bo do konca prvenstva lahko tudi tekmovala.

"Dobro je po 14 dneh spet biti na snegu. Kljub vremenskim razmeram sem kar uživala na progi. Naredila sem krajši trening, pol ure, tako da sem se malo razgibala. Danes bom preizkusila še moje strelsko znanje, da vidim, koliko sem tam izgubila. Počasi začenjam funkcionirati, kot sem, vem, da bo težko, a mislim, da bo iz dneva v dan bolje," je dejala Gregorinova, ki je prebolela gripo, zdaj pa upa, da bo v prihodnjem tednu lahko nastopila tudi na kateri od tekem.

"Tisto visoko vročino sem imela štiri dni, potem pa se je začelo umirjati. Zdravnica mi je dala zeleno luč, tako da sem zato prišla sem. Vreme je za Skandinavijo čisto netipično, ko smo se peljali sem, so rekli, da še niso imeli takšne zime, tako tople. Prilagoditi se moramo tudi temu. Mislim, da so progo celo solili, in upam, da bo čim dlje zdržala. Danes in jutri bom gledala tekme v sobi, ne bi se rada izpostavljala in še enkrat zbolela, bom pa najboljši navijač. Mogoče bom nastopila v štafeti, če bom 100-odstotna," je še povedala slovenska reprezentantka.