901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rp
rp
0 16.02.2015 08:54:49

Imel sem tudi čas za uživanje

Slovenski junak, najprej pravi in nato tragični, tega konca tedna je glede na potek dogodkov precej spremenil svoje razpoloženje. Po sobotnem rekordu je Peter Prevc rade volje razpredal o tem dosežku, včeraj pa mu ni bilo do pogovorov s sedmo silo.

Kot je dejal, na sobotni tekmi ni šlo samo za 250 metrov, ampak jih je bilo še zgoraj 100, ki jih je bilo treba pospraviti, da dobi hitrost in naredi odličen skok. "Videl sem, da sem v zraku nekoliko višje kot v prejšnjih skokih, in zavzel sem dober položaj ter čakal, kaj bo. Imel sem celo nekaj časa, da uživam, potem pa sem se moral pripraviti na pristanek. Takoj po njem sem vedel, da je to rekord, saj sem preletel zadnjo vejico, ki je dan prej pri 245,5 metra še nisem," je skok opisal mladenič iz Dolenje vasi.

848-28-prevc2

Tokrat Prevc pred rekordom ni imel opravka le z velikansko napravo, ampak tudi z izzivom Norvežana Andersa Fannemela, s katerim sta blestela že na treningih in bila po prvi seriji edina resna kandidata za zmago. Prevc zato ni bil osredotočen le na svoj skok, ampak tudi na boj z Norvežanom, ki je neposredno pred njim pristal pri 238,5 metra: "Priprava na skok je bila skupek vsega. Vedel sem, da je dobro skočil, zato sem se moral še bolj zbrati in potruditi za svoj nastop."

848-28-prevc4

O možnosti, da po Primožu Peterki Peter postane prvi z zmago v skupnem seštevku sezone, pa za zdaj še ne razmišlja: "Želje za nadaljevanje sezone so enake – ostati zbran in še naprej dobro skakati. Potem bomo videli, kako se bo sezona iztekla. Kar zadeva Planico, tam ni še nihče skočil in res ne vem, kaj lahko pričakujem."

848-30-prevc1

Kot rečeno, po včerajšnji tekmi Peter ni bil razpoložen za dajanje izjav. Očitno je bilo, da so ga dogodki precej potrli. Naši trenerji, tudi Goran Janus, so bili nazadnje še najbolj zadovoljni, da se ob padcu v poskusni seriji, ob katerem si je zlomil smučko, ni še poškodoval. "To je bila zelo težka tekma, saj so bile hitrosti zelo nizke. Za dober rezultat si potreboval tudi kar nekaj sreče. Škoda za Petra, ki je v finalu storil napako, ker je preveč pritisnil na smuči. Morda ga je pri tem zmotilo tudi dejstvo, da je skakal z rezervnimi. No, glavno je, da je ostal zdrav, zdaj gremo dalje. Kar zadeva rekord, je bil to lep občutek za celotno ekipo. Upam, da bo v Planici priložnost, da si rekord spet dobimo nazaj," si je zaželel Janus.

Galerija

Članki iz rubrike