Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
04.01.2015 08:40:01
Deli članek:

Danes predzadnje dejanje novoletne turneje

Reuters

Vseh šest Slovencev, ki so nastopili v sobotnih kvalifikacijah, bo tekmovalo tudi danes na tretji tekmi novoletne skakalne turneje v Innsbrucku.

Ob Petru Prevcu in Jerneju Damjanu, ki sta imela nastop zagotovljen, so bili uspešni še Robert Kranjec, Nejc Dežman, Rok Justin in Matjaž Pungertar.

Najboljša v sobotnih kvalifikacijah na Bergislu sta bila med Slovenci Robert Kranjec in Nejc Dežman na 26. mestu, 32. je bil Rok Justin, 39. pa Matjaž Pungertar. Jernej Damjan kot deseti v skupnem seštevku in Peter Prevc kot četrti sta imela nastop na današnji tekmi že zagotovljen, Damjan je bil sicer nato 33., Prevc pa mesto pred njim.

V prvi seriji, ki se bo začela ob 14. uri, so Slovenci v parih: Kranjec s Francozom Ronanom Lamyjem Chapuisom, Dežman z Japoncem Kentom Sakujamo, Justin s Fincem Jarkkom Mättäjem, Prevc s Čehom Jakubom Jando, Damjan s Fincem Samijem Niemijem in Pungertar s Švicarjem Gregorjem Deschwandenom.

Najboljši slovenski skakalec Prevc je po polovici turneje na odličnem drugem mestu z le 1,1 točke zaostanka za Avstrijcem Stefanom Kraftom, tretji Michael Hayböck za slovenskim predstavnikom zaostaja šest točk.

Skupno pa v svetovnem pokalu pred današnjo tekmo vodi domačin Hayböck s 549 točkami, drugi je Čeh Roman Koudelka s 530, tretji Norvežan Anders Fannemel s 530, četrti pa Prevc s 510 točkami.