Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
R.P.
R.P.
23.07.2014 20:28:13
Deli članek:

Nov sistem mu ni všeč

Arsen Perić

Robert Kranjec, svetovni prvak v poletih iz Vikersunda 2012, je na svojo poškodbo iz Sočija, ki mu je precej zagrenila zadnji del minule sezone, že povsem pozabil. Trenira povsem normalno, preizkusil se je tudi na celinskem pokalu v Kranju.

"Tam skoki zaradi utrujenosti še niso bili pravi, na naslednjih treningih je bilo že bolje, v zadnjih 14 dneh pa spet slabše. Ustreza mi tudi razmerje med treningi kondicije in skokov. Občutek s širšim dresom je precej boljši kot prej. Tudi poškodb bo zdaj gotovo manj," je zadovoljen leteči Kranjčan, ki pa je precej manj navdušen nad novo formulo, ko se bo v seštevek pri poletih in tudi že na veliki nagradi štela že kvalifikacijska serija in bodo v prvi seriji skakali v štirih skupinah.

"Načeloma mi ta ideja ni všeč. Spet bo tako kot na novoletni turneji, ko se bo v finale uvrstil tudi kdo, ki bo slabši od koga, ki bo izpadel. Skupina od 20. do 30. mesta bo najbolj oškodovana," pravi skakalec, ki je precej časa namenil tudi testiranju smuči; preizkuša tri različne proizvajalce (Elan, Fischer in Sport 2000).

Po aprilskem obisku Indonezije je bil poleti večinoma doma, tudi letos pa si je vzel čas za dirkanje z motorjem na Grobniku. Upa, da mu bo do konca sezone uspel ogled vsaj ene dirke motociklističnega SP, kjer še naprej drži pesti za Valentina Rossija.