Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
B.K.
B.K.
21.07.2014 11:26:26
Deli članek:

Odstopil šef zimskih OI 2018

Reuters

Kim Jin-Sun, vodja organizacijskega odbora zimskih olimpijskih iger 2018, ki jih bo gostila Južna Koreja, je odstopil s položaja.

Odstopil je zaradi skrbi, da se država na svoje prve zimske igre v zgodovini ne pripravlja po načrtih. Kim Jin-Sun, ki je organizacijski komite vodil vse od leta 2011, je tako odstopil leto pred iztekom mandata.

Za zdaj 67-letni Kim Jin-Sun ni navedel konkretnih razlogov za umik s položaja, dejal je le, da organizacijski odbor potrebuje novo vodstvo v teh ključnih časih, saj bodo igre v Pjeongčangu že čez malo več kot tri leta.

Kim Jin-Sun je bil gonilna sila, da je Južna Koreja sploh dobila organizacijo iger 2018, potem ko je tako leta 2010 kot 2014 ostala praznih rok.

V zadnjem času je bil organizacijski odbor iger precej na udaru, saj so se pojavljale zamude pri gradnji, ki so jih povzročili pomisleki zaradi velikega okoljskega vpliva iger. Poleg tega je organizacijski odbor tudi pod drobnogledom državne revizije, saj naj bi bili stroški večji od predvidenih.