Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
28.07.2024 18:41:51
Deli članek:

Nadal trpel, Đoković se je poigraval, zdaj pa ... V ponedeljek v Parizu težko pričakovan obračun!

Profimedia

Uvodno oviro na olimpijskih igrah v Parizu sta uspešno preskočila najboljša teniška igralca zadnjega desetletja Španec Rafael Nadal in Srb Novak Đoković. Slednji se je že v soboto poigral s svojim tekmecem, specialistom za igro dvojic iz Nove Zelandije, Matthewa Ebdena je premagal s 6:0 in 6:1, Španec pa je bil v treh nizih boljši od Madžara Martona Fucsovicsa s 6:1, 4:6 in 6:4.

Omenjena zmagovalca se bosta pomerila v drugem krogu.

Osemintridesetletni Nadal na svojem dvorišču v Roland Garrosu, kjer je osvojil štirinajst grand slam naslovov - skupno jih ima 22, nastopa na četrtih olimpijskih igrah. V Pekingu 2008 je osvojil zlato medaljo med posamezniki, v Rio de Janeiru 2016 pa je bil prvak med dvojicami. London 2012 in Tokio 2020 je izpustil zaradi poškodb.

Letos med pari nastopa s Carlosom Alcarazom; v prvem krogu v soboto sta bila boljša od Argentincev Maxima Gonzalesa in Andresa Moltenija.

Đoković (37 let), zmagovalec štiriindvajsetih turnirjev za grand slam, z olimpijskimi igrami nima dobrih izkušenj. V svoji zbirki ima zgolj bron iz Pekinga.

Pred drugim krogom, ki je na sporedu že v ponedeljek, Đoković vodi v medsebojnih dvobojih s 30-29.