Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.07.2024 16:45:54
Deli članek:

Sijajen nastop Eve Terčelj, privozila si je finale, v katerem je možno vse

Profimedia

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je v polfinalu slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Parizu zasedla deseto mesto in se s tem prebila v finale. Ta bo ob 17.45.

Dvaintridesetletna Ljubljančanka, ki se je med 22 polfinalistk prebila z 11. časom kvalifikacij, je tokrat dobila dve sekundi pribitka že pri drugih vratcih, a nato dovolj stabilizirala vožnjo za preboj med dvanajsterico, ki si je zagotovila finale.

Tega bo kot najboljša polfinalistka zadnja začela Nemka Ricarda Funk, ki brani naslov, prav tako pa bosta v finalu tudi preostali dobitnici kolajn s prejšnjih OI, Španka Maialen Chourraut in Avstralka Jessica Fox.

V ponedeljek polfinalni nastop čaka še branilca naslova med kanuisti Benjamina Savška. Slovenski mojster brzic se je med 16 najhitrejših, ki bodo nastopili v ponedeljkovem polfinalu, prebil s 14. časom.

Kvalifikacije, v katerih je nastopilo 20 tekmovalcev, je dobil domačin Nicolas Gestin, ki je bil najhitrejši v obeh kvalifikacijskih vožnjah. Polfinalne vožnje se bodo pričele v ponedeljek ob 15.30, finale, v katerem bo tekmovalo 12 kanuistov, bo sledil ob 17.20.

V torek popoldne pa bodo na divjevodaškem poligonu začeli še kvalifikacije v moškem kajaku in ženskem kanuju. Med kajakaši bo Slovenijo zastopal Peter Kauzer, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar.