nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 07.01.2024 15:00:36

Nemcem zmaga v pokalu United

Profimedia
Nemški teniški igralci in igralke so zmagovalci pokala United, ki je zadnjih deset dni pod okriljem združenj ATP in WTA potekal v Perthu in Sydneyju. V finalu so Nemci v Sydneyju po odločilnem obračunu mešanih dvojic premagali Poljsko z 2:1 v zmagah.

Najprej je Iga Swiatek po nekoliko zaspanem začetku s 6:3, 6:0 zanesljivo premagala povratnico na teniška igrišča po porodu Angelique Kerber.

V drugem posamičnem obračunu pa je Alexander Zverev po maratonu s 6:7 (3), 7:6 (6), 6:4 po treh urah in dveh minutah ugnal Huberta Hurkacza za izenačenje na 1:1 v zmagah.

Odločil je obračun mešanih dvojic, v katerem sta Zverev in Laura Siegemund še tretjič zapovrstjo v izločilnih bojih premagala tekmeca. Tokrat sta bila boljša od naveze Hurkacz - Swiatek s 6:4, 5:7 in 10:4 v odločilnem nizu.


Nemce in predvsem Zvereva ni ustavil tudi pozen zaključek polfinalnega obračuna proti Avstraliji, ki se je končal precej prek polnoči po odločilni tekmi mešanih dvojic z 2:1. V prvem polfinalu so Poljaki premagali Francijo s 3:0.

Nemčija je druga zmagovalka tega tekmovanja, potem ko so lani ob prvi izdaji slavile Združene države Amerike.

Igralci in igralke so si na pokalu United razdelili dobrih devet milijonov evrov, za posamične in zmage v dvojicah pa so prejeli tudi točke za lestvici ATP in WTA.

Zverev bo z nastopi na pokalu United na ponedeljkovi posodobljeni lestvici ATP med posamezniki napredoval na šesto mesto in preskočil Grka Stefanosa Cicipasa.

Značke: tenis, pokal, atp, wta

Članki iz rubrike