nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 05.01.2024 16:46:36

Nadal po treh neizkoriščenih zaključnih žogicah izpadel

Profimedia
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, nekdanji prvi igralec sveta, je v četrtfinalu turnirja v Brisbanu izgubil proti Avstralcu Jordanu Thompsonu s 5:7, 7:6 (6) in 6:3. Domačin in petinpetdeseti igralec svetovne lestvice je rešil tri zaključne žogice tekmeca za največjo posamično zmago doslej.

Nadal je v skoraj treh urah in pol boja dobil prvi niz in v drugem povedel s 5:4. Na servis Thompsona je imel prvo priložnost za preboj v polfinale, a si je Avstralec priboril podaljšano igro.

V njej je Nadal povedel s 6:4, na servisu je bil ponovno Thompson, a je Španec naredil najprej napako sam, da bi dobil dvoboj, podobno pa potem drugič, ko je bil sam na servisu. Thompson je najprej izenačil na 6:6 in nato dobil še dve zaporedni točki za izenačenje v nizih.



V tretjem nizu je 29-letni Avstralec drugič v dvoboju odvzel Nadalu servis in povedel s 3:1, potem pa potrdil 'break' za vodstvo s 4:1. Španec je zaprosil za zdravniško pomoč, a to Thompsona ni zmedlo in je zadržal osvojeno prednost za zmago, ki jo je osvojil po prvi priložnosti in najdaljši izmenjavi udarcev v partiji.

Thompson bo v sobotnem polfinalu igral proti drugemu nosilcu Grigorju Dimitrovu iz Bolgarije, v drugem polfinalnem paru sta Danec Holger Rune, prvi nosilec, in Rus Roman Safjulin.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike