nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
8 11.11.2023 08:05:48

Slovenke na zmenku z zgodovino: Kaja Juvan ima recept za finale, tole se zdi dobitna kombinacija!

Profimedia
Slovenska reprezentanca se je z uvrstitvijo v polfinale zaključnega turnirja pokala Billie Jean King v Sevilli že vpisala v zgodovino slovenskega tenisa, danes pa se lahko zapiše še v anale svetovnega tenisa.

V 60-letni zgodovini največjega ekipnega teniškega tekmovanja na svetu še nobena tako majhna država ni igrala v finalu.

Letos se je pokala BJK udeležilo 134 reprezentanc, na zaključnem turnirju v Španiji pa nastopa dvanajst najboljših ekip. Slovenija, ki je še lani aprila igrala v evroafriški skupini, je na pragu senzacionalnega dosežka. Na poti do finala ji bo danes ob 10. uri stala reprezentanca Italije, štirikratna zmagovalka tega tekmovanja, nazadnje ga je osvojila leta 2013.

Na papirju je Italija favoritinja, saj ima v svoji vrsti štiri igralke med prvih sto na svetu. Jasmine Paolini zaseda 30. mesto, Martina Trevisan je 43., Elisabetta Cocciaretto 52. in Lucia Bronzetti 64.



Do zdaj sta v Sevilli med posameznicami igrali le Paolini in Trevisan. Če bosta oba kapetana - Italijo vodi Tathiana Garbin - ostala pri teh postavah, bo Kaja Juvan (104.) igrala prvo partijo proti Martini Trevisan, Tamara Zidanšek (98.) pa z Jasmine Paolini.

Juvan s Trevisan še ni izgubila dvoboja, enega je dobila na turnirju WTA v Palermu, dva na turnirjih ITF, Zidanšek pa še ni premagala Paolini. Izgubila je obe partiji.

Kaja Juvan je pred novim zgodovinskim obračunom zelo pozitivna. "Obe s Tamaro sva v odlični formi, hkrati zelo sproščeni, saj smo že presegli pričakovanja, tako da verjamem, da bo zanimivo. Ostati morava zbrani in se tekmic lotiti, tako kot znava," je dejala po včerajšnjem uspehu.

Članki iz rubrike