Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(jz)
(jz)
0 30.12.2022 11:02:10

Nadaljevati dobro delo

Andrej Slapar, predsednik Tenis Slovenije
ts
Ob koncu letošnjega leta in z začetkom leta 2023 se bodo začeli oziroma nadaljevali številni mandati v organih Tenis Slovenije.

Med drugim bo v prvo polno leto novega štiriletnega obdobja krenil predsednik Tenis Slovenije Andrej Slapar. Poleti je bil na skupščini TS izvoljen za nov štiriletni mandat, ki se je začel 12. decembra. Kot edini kandidat je bil izvoljen soglasno, glasovali pa so predstavniki 64 klubov. Ob izvolitvi je med drugim izpostavil: "V naslednjem mandatu smo si postavili visoke cilje, ker verjamemo, da si tenis v Sloveniji zasluži še boljšo perspektivo. Izdatna pozornost in osredotočenost bosta namenjeni vrhunskemu tenisu, saj le tako lahko pričakujemo izjemne uspehe tudi v prihodnosti. Nacionalni center in program reprezentančnih treningov je prvi korak k navedenemu cilju. Nadgrajevali bomo tudi odnose s sponzorji in aktivacijami na tem področju ter poskušali zadržati turnir WTA na ravni 250. Na področju digitalizacije se bomo usmerili v nov informacijski sistem in jakostno lestvico WTN ter popolnoma prenovljeno spletno stran z najboljšo uporabniško izkušnjo, prenosi v živo in drugimi prednostmi, ki jih prinaša digitalizacija."



V nadzornem odboru TS zasedba ostaja enaka, in sicer predsednik Bruno Nikolič ter člana Miha Grilec in Marko Smolčič. V upravnem odboru ostaja podpredsednik Miran Kraševec, častni predsednik Marko Umberger, člani pa Drago Završnik, Roman Veras, Luka Zalaznik, Tomaž Berločnik, Tomo Šeme, Aljaž Kos, Damjan Kralj, Gregor Stražar in Marko Por, na novo pa se je upravnemu odboru TS priključil Peter Skvarča.



Tenis Slovenija je ob tem podaljšala pogodbi tudi z obema selektorjema. Naj spomnimo: selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec je v letošnji sezoni Slovenijo popeljal v finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK, ki ga lahko imenujemo tudi svetovno prvenstvo. Slovenija bo 14. in 15. aprila doma gostila Romunijo in ima tako velike možnosti, da se uvrsti med najboljše reprezentance na svetu. Moško reprezentanco bo še naprej vodil Grega Žemlja. Ekipo nov izziv čaka že februarja, v kvalifikacijah za I. svetovno skupino v Davisovem pokalu bodo gostovali v Turčiji.



Rekord

Igralkam in igralcem se na OP Avstralije obeta rekordno visok nagradni sklad. Na prvem od štirih turnirjev za grand slam v sezoni, ki se bo na igriščih Melbourne Parka začel 16. januarja, bo sklad znašal 76,5 milijona avstralskih dolarjev (48,5 milijona evrov). Zmagovalca moškega oziroma ženskega turnirja bosta domov odnesla 1,886 milijona evrov. Vsak, ki bo izpadel v prvem krogu, bo prejel 67.384 evrov, kar je 3,2 odstotka več, medtem ko bodo igralci za udeležbo v drugem krogu prejeli 100.739 evrov.



Pokal United

Grčija je uvodni dan premiernega pokala United v Avstraliji upravičila vlogo prvega favorita. Z 2:0 je premagala Bolgarijo; Stefanos Cicipas je po napetem boju premagal Grigorja Dimitrova s 4:6, 6:2 in 7:6 (4), Despina Papamihail pa je bila boljša od Isabele Šinikove s 3:6, 6:4 in 6:1. Tekmovanje, v katerem se merijo tako moški kot ženske, so uspešno začeli tudi Američani, ki so za Poljsko tretji nosilci. Taylor Fritz je v dveh nizih premagal Čeha Jirija Lehecka (6:3, 6:4), Madison Keys pa je ugnala Mario Bouzkovo s 6:4, 6:3.


Pokal United je naslednik Hopmanovega pokala, sodeluje 16 reprezentanc, ki so razdeljene v šest skupin, predtekmovanja pa potekajo v treh mestih – Perthu, Brisbanu in Sydneyju. Zmagovalke skupin ter najboljša drugouvrščena ekipa se bodo uvrstile v polfinale, ki bo v Sydneyju. Nagradni sklad je dobrih 14 milijonov evrov, igralke in igralci pa bodo prejeli tudi točke za lestvici ATP in WTA. Med udeleženci so tako tudi najboljši: Poljakinja Iga Swiatek, Američanka Jessica Pegula, Francozinja Caroline Garcia, Španec Rafael Nadal, Grk Stefanos Cicipas, Norvežan Casper Ruud …

Članki iz rubrike