favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(jz/ts)
(jz/ts)
0 07.12.2022 12:14:35

Tenis od tod in tam

Max Stollecker
TS/SPORTIDA

Prihodnost je naša

Na igriščih TK Benč sport, TK Šporn šport in TK Murska Sobota so bili pretekli konec tedna turnirji U-12 z 'round-robin' sistemom. Igralci in igralke so bili razvrščeni v 26 skupin, prav v vsaki je eden od tekmovalcev ostal nepremagan. Zasedba mladih slovenskih teniških upov je bila tokrat najštevilčnejša na igriščih TK Benč sport, kjer so se dečki predstavili v kar osmih skupinah, deklice v štirih. Nepremagani so ostali David Čeč, Aljaž Može, Vitan Marušič, Nejc Šinkovec, Tim Pristavec, Ian Suljić, Liam Tim Čeč, Taj Cerar Žilič, Tina Stojanović, Sofija Petrič, Goa Bisaki Burlović in Anastasia Čretnik. V Mengšu enako velja za Vala Mežana, Ervina Ramuliča, Jerneja Marinška, Gabra Jelovčana, Jakoba Kelbla, Maxima Vlaycheva, Brino Bergelj in Zaro Bergelj, v Murski Soboti pa so turnir brez poraza zaključili Nejc Laznik, Aksel Vaupot Ošlak, Teo Cvetko, Sara Miklavžin, Liza Butina Jazbec in Tinkara Sep.



V Mariboru DP za mladince

Na Štajerskem se je v ponedeljek začelo zimsko državno prvenstvo igralcev do 18. leta starosti. Prvi so začeli fantje, ki so odigrali vseh 16 tekem prvega kroga, poslovila sta se dva izmed osmih nosilcev. Uvodni dan je bil usoden za sedmega nosilca Nikolasa Cara (Triglav Kranj) in Borisa Barjaktarevića (Slovan Ljubljana). Prvi je moral priznati premoč Jaki Tomažinu (As Litija), drugi pa je s 3:6 in 4:6 klonil pred Nalom Sokom (TC Ljubljana). Kar 15 tekem je bilo končanih po dveh nizih, kot edini igralec je po treh odigranih nizih po zmagi nad Rokom Koblarjem (TK Medvode) napredoval Mak Miković (ŠD LTA). Uspešno sta prvo oviro med drugim preskočila prvi nosilec Max Stollecker (Triglav Kranj) in drugi nosilec Ažbe Jarc (TK Medevode). Prvega v drugem krogu čaka obračun z Dmitryjem Subochom (Morje), drugega s Paolom Angelijem (ŽTK Maribor). Še preden pa bodo fantje odigrali tekme drugega kroga, se bodo na igriščih TK Branik Maribor predstavila tudi dekleta. Na letošnjem zimskem državnem prvenstvu U-18 vloga prve nosilke pripada Pii Petelinšek (ŽTK Maribor), na drugi strani žreba je druga nosilka turnirja Beti Butina Jazbec (ŽTK Maribor). Visoko merijo tudi Zala Vnuk (Max Ljubljana), Nala Kovačič (ŽTK Maribor), Eva Zalokar (Triglav Kranj), Anamari Žnuderl (Murska Sobota) in še kar nekaj odličnih tekmovalk.



Živa med osem

Živa Falkner, 20-letna slovenska igralka, se je v Oberpullendorfu po novi zmagi prebila v četrtfinale ITF-turnirja z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev. Druga nosilka je v prvem krogu premagala Hrvatico Adriano Rajković s 4:6, 6:3, 6:1, v drugem kvalifikantko iz Ukrajine Katerino Lazarenko s 5:7, 6:3, 6:2, v četrtfinalu pa je izgubila s sedmo nosilko, Čehinjo Deniso Hindovo, s 4:6, 3:6.

Prvi nosilec turnirja je v slovaški Trnavi končal zmagoviti niz Jana Kupčiča. Predstavnik ŽTK Maribor je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev dosegel tri zmage, v drugem krogu pa vendarle moral priznati premoč prvemu nosilcu turnirja (ATP 323), Čehu Mareku Gengelu (2:6, 3:6). Kupčič je v kvalifikacijah premagal Američana Erica Morrisa (6:3, 2:6, 10:8) in še prvega nosilca kvalifikacij Colema Wonga iz Hongkonga (6:4, 6:7 (5), 10:7). Potem je v prvem krogu glavnega turnirja izločil Čeha Pavla Nejedlyja (7:6 (5), 6:2).

Bor Artnak je razočaral na turnirju z nagradnim skladom 15.000 dolarjev v egiptovskem Šarm el Šejku. Kot osmi nosilec je v prvem krogu izgubil proti kvalifikantu Sahui Šinu iz Južne Koreje s 7:6 (5), 5:7, 2:6. Artnak je s Čehom Jakubom Mensikom izgubil tudi v prvem krogu dvojic. Pokleknila sta pred četrtima nosilcema, ruskim parom Aleksander Binda/Ilija Simakin s 3:6, 6:3, 10:12.



Za nepolnoletne

Polfinalno vstopnico je na mladinskem J5-turnirju v Larnaki na Cipru lovila Maša Viriant. Slednja je naprej premagala četrto nosilko, Nizozemko Benthe De Bresser, s 4:6, 6:3, 6:2, v drugem krogu je bila boljša od Bolgarke Ivone Savekove s 6:3, 6:0, v četrtfinalu pa je izgubila proti Grkinji Teodori Kusiu s 3:6, 6:2, 5:7. Maša je v dvojicah v paru z domačinko Nino Andronicu izgubila v prvem krogu, ko sta ju s 6:0, 2:6, 6:10 premagali Ciprčanki Maria Kovačević in Elcin Ozbilen.

Ela Nala Milić je igrala na izjemno močnem J1-turnirju v Bradentonu na Floridi v ZDA. Na peščenih igriščih je v prvem krogu najprej premagala Poljakinjo Zuzanno Pawlikowsko s 3:6, 6:2, 6:3, v drugem krogu pa je morala priznati premoč sedmi nosilki, Britanki Ranah Akua Stoiber, z 1:6, 1:6. V dvojicah je slovenska dvojica Milić/Lara Smejkal v prvem krogu s 5:7, 7:5, 6:10 izgubila proti korejsko-francoski kombinaciji Džudžin Kim/Maelle Monfils.



Fusilova na Norveškem

Luisa Fusil, 13-letna slovenska igralka, ki na lestvici TZS v kategoriji U-14 zaseda tretje mesto, je nastopala na turnirju Tennis Europe v norveškem Bergnu. Luisa se je konec oktobra predstavila na turnirju U-16 v Španiji, kjer se je skupaj z Zalo Bizjak prebila v polfinale dvojic, nato pa se je podala proti Norveški. Tam je na prvem turnirju prišla do polfinala v posamični konkurenci, na drugem do finala v dvojicah. Pretekli teden je nastopala v slikovitem Bergnu, kjer je bila prva nosilka in v prvem krogu prosta. V drugem krogu pa je v izjemno izenačenem dvoboju morala priznati premoč Kanadčanki Leylatou Aliassime, sestrični izjemnega kanadskega igralca Felixa Augerja Aliassima. Luisa je izgubila po dveh podaljšanih igrah s 6:7 (3), 6:7 (2). V dvojicah je igrala skupaj z Britanko Ophello Korpanec Davies, s katero sta bili prvi nosilki. V prvem krogu sta bili prosti, v drugem sta premagali danski par Sofia Østergaard/Josefine Beate Pape s 6:2, 4:6, 10:3, v polfinalu pa je britansko-slovenska naveza pri rezultatu 4:6, 0:4 dvoboj proti britansko-norveškemu paru Gabriela Pacheco-Lagoda/Erika Abraham-Nilsen predala. 

Galerija
Značke: tenis, turnirji, mlajši

Članki iz rubrike