pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(sm)
(sm)
0 07.12.2022 11:50:42

Zaključek uspešnega leta na najvišji ravni

Dobitniki priznanj na dnevu slovenskega balinanja v Novi Gorici
BZS
Balinarska zveza Slovenije je v nedeljo v Novi Gorici proslavila Dan slovenskega balinanja z državnima prvenstvoma v hitrostnem in natančnem zbijanju ter slavnostno podelitvijo priznanj dobitnicam in dobitnikom kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah v letu 2022 in udeležencem Šole balinanja.

Nedeljski Dan slovenskega balinanja v Novi Gorici je postregel s pestrim programom in številnimi vrhunci. Slovenske reprezentance so v letu 2022 na velikih tekmovanjih osvojile kar 18 kolajn ter za nameček še svetovni pokal, vsem dobitnicam in dobitnikom kolajn ter selektorjem pa je vodstvo Balinarske zveze Slovenije podelilo priznanja. Spominskih diplom in bučnega aplavza številčnega občinstva so bili deležni tudi udeleženci Šole balinanja do 14. leta starosti, ki jo je konec tedna gostila Ajdovščina.

Uspešno leto 2022

Predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko se je zahvalil Območni balinarski zvezi Nova Gorica za odlično organizacijo dogodka, seveda pa ni mogel mimo številnih odmevnih uspehov slovenskih reprezentanc v letu 2022.

"Osvojili smo kar 18 medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah, piko na i pa smo postavili z zmago na svetovnem pokalu. Uspešno smo organizirali evropsko prvenstvo v balinanju za ženske v Ljubljani in s tem omogočili našim odličnim dekletom, da se za medalje lahko borijo na domačih tleh. Organizirali smo številne dogodke za naše najmlajše in menim, da ima slovensko balinanje zagotovo svetlo prihodnost," je dejal prvi mož slovenskega balinanja.

Najmlajši uživali v balinarski šoli

"Super je bilo, še pridemo!" je bilo mogoče slišati iz ust najmlajših balinarskih navdušencev, ki so od petka do nedelje uživali na balinišču, bazenu ter ostalih športnih objektih v Ajdovščini. Pod vodstvom trenerjev so se naučili marsikaj novega in si za "sladico" v Novi Gorici v živo ogledali še obračune najboljših slovenskih balinarjev.

Slavljenec Čeh najbolj natančen

V tekmovalnem delu programa v balinarski dvorani v Športnem parku so se člani borili za naslove v hitrostnem in natančnem zbijanju, državni prvenstvi pa sta prinesli številne izjemne dosežke. V natančnem zbijanju je blestel novopečeni član italijanskega Mareneseja Erik Čeh, ki je ravno na svoj 23. rojstni dan slavil pred Žanom Sodcem (Krim Ljubljana) in Mitjo Kragljem (Postojna). "To ni moja udarna disciplina, zato sem nastopil zelo sproščeno. Očitno mi jo to pomagalo in beležil sem zelo dobre rezultate. Seveda sem navdušen, da mi je uspelo zmagati v tako močni konkurenci in da sem si priigral posebno rojstnodnevno darilo," je pojasnil Čeh.

Zdauc eksplodiral v finalu

Hitrostno zbijanje je prineslo odličen finalni nastop balinarja sežanske Skale Martina Zdauca, ki je bil v finalu boljši od klubskega soigralca Gašperja Povha in Anžeta Petriča iz italijanske BRB Ivree. Zdauc je v finalnem nastopu zadel kar 47 krogel, Povh pa le dve manj, kar dokazuje izredno visoko raven tekmovanja.

Postojna zavzela superligaški vrh

Po sobotnem četrtem krogu superlige vrh lestvice zaseda še neporažena Postojna, drugo mesto pa si s točko zaostanka delijo Skala, Trata in Agrochem Hrast. Zgodovinsko prvo superligaško zmago si je priigral pivški Orlek Oro Met. 

Galerija

Članki iz rubrike