Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.09.2022 08:21:00

Evropa proti ekipi sveta povedla z 8:4

Reuters
V londonski areni O2 je pod streho še drugi tekmovalni dan Laverjevega pokala. Gre za moški teniški turnir med ekipama Evrope in preostalega sveta, ki vleče vzporednice z golfskim Ryderjevim pokalom. Po osmih dvobojih je tehtnica močno nagnjena v korist Evrope, ki vodi z 8:4 proti ekipi preostalega sveta.

Po petkovem prvem dnevu dvobojev, ki ga je zaznamoval zadnji nastop švicarskega velikana tenisa Rogerja Federerja, je bil izid v zmagah poravnan 2:2. V soboto pa je Evropa dobila tri od štirih dvobojev za prepričljivo vodstvo pred odločilnim tretjim dnevom pokala.

Novak Đoković se je po dveh mesecih odsotnosti z igrišč prepričljivo vrnil. Srbski teniški zvezdnik je premagal predstavnika ekipa preostalega sveta iz ZDA Francesa Tiafoeja s 6:1 in 6:3. Pred tem je Italijan Matteo Berrettini odpravil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima s 7:6 (11), 4:6, 10:7.

Prav tako sta bila Đoković in Berrettini uspešnejša v igri dvojic od avstralsko-ameriške naveze Alex de Minaur/Jack Sock s 7:5, 6:2. Edino zmago za ekipo preostalega sveta je vpisal Američan Taylor Fritz, ki je ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:1, 4:6, 10:8 za edini sobotni točki. Britanec je v ekipi Evrope zamenjal Španca Rafaela Nadala.

Prvi dan tekmovanja je vsaka zmaga štela eno točko. Drugi dan tekmovanja je vsaka zmaga štela dve točki, finalni dan pa bo vsaka zmaga štela tri točke. Zmagala bo tista ekipa, ki bo prva zbrala 13 točk.

Federer se je v solzah poslovil od tenisa v petek pozno zvečer, ko sta 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam in njegovega partnerja v igri dvojic Nadala, sicer Federerjevega največjega rivala, premagala Tiafoe in Sock.



Enainštiridesetletni zvezdnik je v sredi tega meseca napovedal, da se bo po Laverjevem pokalu upokojil zaradi težav s kolenom, zaradi katerih je bil na stranskem tiru od Wimbledona leta 2021.

"Vedeli smo, da bo to čustveno slovo za Rogerja, vendar nas je trenutek vse prevzel. Mislim, da bi se vsi strinjali, da je bil to eden najlepših trenutkov, kar jih je kdo doživel na teniškem igrišču," je dejal Đoković.

"To so mešana čustva. Žalost, ker eden največjih športnikov vseh časov zapušča šport, a po drugi strani ga vidim zadovoljnega s tem, kako se je vse skupaj izteklo. Bil sem zelo hvaležen in privilegiran, da sem bil priča temu," je še dejal Đoković.

Federerjeve težave s telesno pripravljenostjo so pomenile, da je lahko odigral samo en dvoboj dvojic, zato je bil Berrettini vpoklican v ekipo Evrope, da bi zamenjal švicarsko legendo po zadnjem dejanju njegove neverjetne kariere.

Federer pa je tudi kot "upokojenec" pokazal, da njegova strast do tenisa verjetno ne bo kmalu zbledela, ko je sedel ob igrišču, da bi izkazal svojo podporo Berrettiniju, kljub zaključku njegovega čustvenega finala po polnoči. Pred tem je spodbujal tudi Đokovića.

Značke: tenis, pokal, anglija

Članki iz rubrike