stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
5 11.07.2022 13:44:32

V glavo! Britanski novinar brutalno udaril po Đokoviću, to je zapis, ki je šokiral celo Srbijo in navijače

Profimedia
Vtisi po zmagi Novaka Đokovića v Wimbledonu so zelo različni.

Novak Đoković je v nedeljo v finalu Wimbledona premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa in osvojil že svoj 21. turnir za veliki slam.


V Srbiji je teniški zvezdnik poskrbel za veliko navdušenje in veselje, rojaki ga kujejo v zvezde, v Veliki Britaniji pa vsi niso ravno zadovoljni z zmago športnika, ki velja za nekakšen simbol anticepilcev. Đoković je imel v preteklosti kar velike težave s tem, ker ni cepljen proti koronavirusu. Za zdaj je tudi njegov nastop na zadnjem turnirju za veliki slam pod vprašajem, saj Združene države Amerike vstop v državo pogojujejo s cepljenjem.

Po zmagi v Wimbledonu se je oglasil ugledni britanski novinar Benjamin Butterworth, ki je podal svoje mnenje, pri tem pa pošteno razjezil rojake srbskega teniškega asa. "Đoković si ne zasluži niti centa od denarne nagrade iz Wimbledona. Če bi vsi sprejeli to sebično odločitev, da zavrnemo cepivo proti covidu, kar je naredil on, teniških turnirjev sploh ne bi bilo. Svojim sotekmovalcem in ljubiteljem tenisa ni izkazal nobenega spoštovanja. Đoković bi moral svojih 2 milijona funtov iz Wimbledona darovati dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo ljudem s posledicami covida, ali družinam tistih, ki so zavračali cepivo in umrli. S tem bi v javnost poslal zelo zgovorno sporočilo," je dejal Britanec in nadaljeval: "Dobra novica je, da imajo vsaj ZDA veliko bolj razumna pravila – prepovedujejo fantu z oglasa za anticepilstvo Đokoviću, da bi nastopil na OP ZDA. Cepivo proti covidu je prejelo na milijarde ljudi, to je rešilo ogromno življenj, ta nadležen teniški fant ne bi smel biti izjema."

Značke: tenis, đoković

Članki iz rubrike