reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.05.2022 18:58:06

Bedene v treh nizih izgubil proti Đokoviću

Profimedia
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je končal nastope na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Od Ljubljančana je bil v 3. krogu boljši Srb Novak Đoković, prvi nosilec turnirja za grand slam z nagradnim skladom 21.256.800 evrov in trenutno vodilni na jakostni lestvici ATP je po uri in 44 minutah zmagal s 6:3, 6:3 in 6:2.

Dvaintridesetletni slovenski teniški igralec je v prvem krogu najbolj prestižnega turnirja na svetu na peščeni podlagi ugnal Avstralca Christopherja O'Connella, v drugem Urugvajca Pabla Cuevasa, v tretjem pa je bil nemočen proti tri leta starejšemu slovitemu tekmecu iz Srbije in branilcu lanskega naslova v Parizu, ki ga je drugič osvojil po letu 2016.

Bedene je bil v uvodu prvega niza povsem enakovreden 20-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. Prvič je njegovo teniško moč občutil v šesti igri, ko je izgubil svoj začetni udarec, ta kapital pa je Srb znal unovčiti in po 35 minutah prvi niz dobil s 6:3.

Ljubljančan se je v drugem nizu trudil po svojih najboljših močeh, a že v tretji igri izgubil svoj servis. Devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratni Wimbledona, trikratni odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in dvakratni odprtega prvenstva Francije v Parizu je igral zelo preudarno in zanesljivo, v deveti igri znova odvzel servis Slovencu in po 34 minutah tudi v drugem nizu slavil s 6:3.

Bedene - na današnjem dvoboju je naredil kar 37 neizsiljenih napak, njegov tekmec le 18 - v svojem tretjem nastopu v tretjem krogu v Roland Garrosu po letih 2016 in 2020 tudi v tretjem nizu ni našel pravega načina, da resneje ogrozi v Monte Carlu živečega Beograjčana. Ta je hitro povedel s 4:1, po 29 minutah pa je slavil s 6:2.


"Na igrišče vedno pridem motiviran, hkrati pa želim pokazati svojo najboljšo predstavo. To ni vedno mogoče, a na današnjem dvoboju sem pokazal zelo dobro igro," je po preboju v osmino finala in današnjem dvoboju z Bedenetom dejal Đoković.

Bedene je proti Đokoviću doživel še drugi poraz na medsebojnih dvobojih v Parizu. Pred šestimi leti je prav tako v tretjem krogu izgubil z 2:6, 3:6 in 3:6. Srb in Slovenec sta se še dvakrat pomerila, obakrat je slavil Đoković: na mastersu v Rimu 2017 s 7:6 (2) in 6:2, na odprtem prvenstvu Avstralije 2015 pa s 6:3, 6:2 in 6:4.

Đokovićev tekmec v osmini finala bo argentinski specialist za peščena igrišča Diego Schwartzman. Petnajsti nosilec je v današnjem prvem končanem obračunu po dveh urah in 17 minutah ukanil Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 6:1 in 6:2.

V ženskem delu turnirja je v tretjem krogu izpadla lanska olimpijska zmagovalka iz Tokia. Od Švicarke Belinde Benčič je bila boljša Kanadčanka Leylah Fernandez, ki je po hudem in enakovrednem boju slavila s 7:5, 3:6 in 7:5. Poleg Benčičeve je izpadla tudi Nemka Angelique Kerber, ki je konec minulega tedna v finalu turnirja WTA v Strasbourgu premagala Kajo Juvan. Od 34-letne Nemke je bila v tretjem krogu boljša Belorusinja Aliaksandra Sasnovič s 6:4 in 7:6 (5).

V osmino finala se je prebila Američanka Amanda Anisimova, njena češka tekmica Karolina Muchova je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Napredovala je tudi Italijanka Martina Trevisan po zmagi nad Avstralko Dario Saville s 6:3 in 6:4, Belgijka Elise Mertens je ukanila Rusinjo Varvaro Gračevo s 6:2 in 6:3, komaj 18-letna Američanka Coco Gauff pa je bila boljša od 36-letne estonske veteranke Kaie Kanepi s 6:3 in 6:4.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike