favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.05.2022 21:15:18

V Wimbledonu ne bodo delili točk za lestvico ATP

Reuters
Vodstvo teniške zveze ATP je v izjavi za javnost sporočilo, da na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu ne bodo delili točk za računalniško lestvico. Pričakovati je, da se bodo za podoben korak odločili tudi pri krovni ženski zvezi WTA.

Moška krovna zveza je v izjavi razložila, da odločitev vodstva tekmovanja na sveti travi ni v skladu z načelom enakih možnosti ter celovitostjo sistema lestvice ATP.

"Možnost igralcev katerekoli narodnosti, da se udeležijo turnirjev na podlagi rezultatov in brez diskriminacije, je temeljna za našo turnejo. Odločitev Wimbledona, da ruski in beloruski igralci to poletje tam ne bodo smeli tekmovati, spodkopava naša načela in celovitost sistema dodeljevanja točk za lestvico ATP," so zapisali v izjavi za javnost.

Dodali so, da kljub temu puščajo priprta vrata, v kolikor pride do spremembe odločitve organizatorjev največjega turnirja na svetu.

"Naša pravila in dogovori obstajajo za zaščito pravic igralcev. Enostranske odločitve te narave, sploh če ne gredo skozi celovito obravnavo, predstavljajo škodljiv precedens za preostanek turneje," so še zapisali.



Pri ATP so izpostavili, da so britanske oblasti organizatorjem turnirja predstavile zgolj priporočila, kako naj ravnajo glede na nastali položaj ter da bi lahko igralci in igralke pod nevtralnim zastopstvom brez državnih simbolov v Wimbledonu nastopili s podpisano deklaracijo, da ruske invazije na Ukrajino ne odobravajo.

ATP še naprej upa na dialog z organizatorji turnirja na sveti travi, ki bi lahko prinesel bolj primerno odločitev za vse vpletene. Obenem so izpostavili, da bi v tenisu "potrebovali enotno krovno telo, ki bi imelo celovit vpogled v dogajanje na turneji in bi lahko takšne enostranske odločitve preprečilo".

Turnirji za grand slam namreč niso pod okriljem ATP ali WTA, temveč so ločene enote v svetu tenisa pod okriljem Mednarodne teniške zveze ITF.

Pri ATP so za konec poudarili, da ostro obsojajo rusko invazijo na Ukrajino. To so podkrepili s takojšnjim odvzemom turnirjev Rusiji in Belorusiji, igralcem iz obeh držav pa prepovedali nastopanje pod obema zastavama.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike