franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 20.05.2022 11:34:26

Kasači začeli novo sezono: Novi, uspešni in zmagovalni

Zmagovalka na hipodromu Stožice Lučka Muller s kobilo Flamme Prior
JAKA BLAŽ
ŠR društvo Francoski kasač je mlado društvo, ki so ga ustanovili 2. septembra 2020, na upravni enoti pa so ga registrirali 9. decembra 2020.

Športno in rejsko društvo lastnikov konjev pasme francoski kasač je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ustanovljeno v skladu z zakonom, v katerega se člani vključujejo zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju reje konjev pasme francoski kasač in konjeniškega športa, druženja, izmenjave mnenj in izkušenj s področja konjereje, kasaškega športa, rekreacije, organizacije in izvedbe tekmovanj ter športnih prireditev in podobno.

Francoski kasač je pasma kasačev. Pasma je nastala v 19. stoletju v regiji Normandija v Franciji. Uradno so jo priznali šele leta 1922. Da bi konj lahko bil vpisan v rokovnik, je moral preteči kilometer v največ minuti in 42 sekundah.

Društvo sodeluje z drugimi konjerejskimi, konjeniškimi in kasaškimi društvi ter športnimi organizacijami in zvezami v Republiki Sloveniji. Društvo je član Športne zveze Škofljica. V društvu je trenutno 18 aktivnih članov. V letošnji kasaški sezoni, ki se je že začela, v društvu načrtujejo 11 startov na hipodromih po vsej Slovenije.



Letos so nastopili na dveh dirkah. Na Hipodromu Stožice je slavila Lučka Muller s kobilo Flamme Prior, drugo mesto je zasedel Jan Blaž z Dar la Noto, na tretje mesto pa se je zavihtel Viktor Marinšek z Estelle de la Dive.

Na hipodromu v Komendi je v nedeljo najhitreje tekla Dar la Nota z Janom, drugo mesto je zasedla Flamme Prior z Lučko Muller in tretje mesto Elissa Gali z voznikom Paolom Scamardello.

Naslednja dirka, na kateri bodo nastopili, bo predvidoma 5. junija v Krškem.

Značke: kasaštvo, šport

Članki iz rubrike