IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ou
ou
0 23.03.2022 11:23:03

Velikokrat v tujini ni nič bolje kot pri nas

Tokratni gost v pogovoru v projektu Teniško aktivni je bil Nik Razboršek. Čeprav tenisa ne igra več profesionalno, pa je Razboršek zmagal na Telemach članskem odprtem prvenstvu Ljubljane, ob tem pa je že zaplaval v trenerske vode.

Med drugim je sparing partner Kaje Juvan in trener obetavnega Žige Šeška. »Težko bi rekel, da sem teniški upokojenec. Veliko nas namreč ostane v tenisu, saj imam veliko ligaških tekmovanj. Včasih se pošalim, da sem rekreativec, vseeno pa grem odigrat tudi kakšen turnir. Treba je ostati v formi. Tenis Slovenija je s temi turnirji naredila dobro stvar. Ko sem tenis igral profesionalno, na takšnih turnirjih ni bilo denarnega sklada, zato so bili turnirji manj zanimivi. S tem se je povečalo zanimanje za turnirje in tudi kakovost. Če imam le čas, se vabilu na takšen turnir odzovem in upam, da jih bom lahko odigral čim več,« je za začetek povedal Razboršek, nato pa spregovoril o svojem varovancu.


Žiga Šeško je pretekli konec tedna zmagal med dvojicami, med posamezniki pa je na turnirju na Slovaškem (U-14) zaigral v finalu. »Odšel sem na drugo stran igrišča. Ko sem pred dvema letoma zaključil aktivno kariero, je sledilo obdobje pandemije, ko je bilo vse zaprto. Takrat me je poklical njegov oče in me povabil k sodelovanju. Vedel sem, da želim ostati v tenisu. Svoje izkušnje in znanje želim predati mlajšim igralcem. Vesel sem bil njegova klica. Žiga je super fant in izjemen talent, takšnih v Sloveniji nimamo veliko. Prav gotovo ne v vsaki generaciji. Trenerski poklic pa je povsem drugačen od igralskega; lahko bi rekel, da je celo bolj naporen,« je nadaljeval Razboršek in se nato spomnil na svojo teniško pot, predvsem na odhod v Španijo pri 14 letih. »Ta odločitev ni bila prava. Prišel sem v okolje, ki ni bilo urejeno za normalen teniški razvoj. Kakovost moje igre takrat ni napredovala, lahko bi rekel, da je stagnirala. Kasneje sem imel še eno izkušnjo s tujino, kjer pa je bila slika povsem drugačna. Staršem bi svetoval, naj res preverijo, kam pošiljajo otroka. Zelo je pomembno, kaj se tam dela in kako. Velikokrat vidimo, da ni v tujini nič bolje. Verjamem, da imajo v Sloveniji trenerji dovolj znanja. Še posebej nova generacija, ki je preigrala veliko tenisa. Mislim, da lahko konkuriramo tujim trenerjem. Kot sem rekel, v tujini pogosto ni nič bolje kot pri nas,« je razmišljal Nik.

Še več zanimivosti, tudi o tem, s kom je treniral v Avstriji, pa na Facebook profilu Tenis Slovenija.

Značke: tenis, juvan

Članki iz rubrike