Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

(ts)
(ts)
0 16.02.2022 13:03:42

Brez možnosti v Čilu? To je šport...

Slovenska ekipa, ki bo nastopila v Čilu
TS
Selektor moške teniške reprezentance Grega Žemlja je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskem dvoboju za svetovno skupino I. Na seznamu ni najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta. V Čile bodo tako odpotovali Blaž Rola, Bor Artnak, Sebastian Dominko in Matic Dimic.

Dvoboj Davisovega pokala bo 4. in 5. marca v obmorskem mestu Viña del Mar, ki je v osrednjem delu Čila. Krajše mu pravijo kar Viña, eden od vzdevkov pa je tudi Ciudad Jardín. Mesto je približno 110 kilometrov severozahodno od Santiaga in se na jugu stika s sosednjim Valparaísom. Gre za četrto največje mesto v tej državi. Slovenski igralci bodo nastopili brez Bedeneta, ki se bo po dolgi odsotnosti v teniško karavano vrnil marca na turnirju v Indian Wellsu.



To bo drugi dvoboj, ki ga bo na klopi kot selektor vodil Grega Žemlja. "Priprave na srečanje potekajo brez težav in po načrtih. Vsak teden imamo reprezentančne treninge, pred odhodom v Čile pa se bomo preselili še v Portorož, kjer bomo imeli krajše priprave. Ekipa je tokrat zelo mlada. Verjamem, da lahko prav takšne tekme igralcem prinesejo ogromno izkušenj za nadaljevanje kariere," je dejal Žemlja.



Čile je zadnji dvoboj v Davisovem pokalu odigral septembra, ko je v prvem krogu svetovne skupine I izgubil proti Slovaški. V Bratislavi je bilo 3:1 za domačo reprezentanco.



Prvi igralec je Cristian Garin, ki je trenutno na 19. mestu lestvice ATP. V karieri je osvojil šest turnirjev serije ATP, lani pa je nastopil v četrtem krogu Wimbledona in Roland Garrosa. Na letošnjem prvem turnirju za grand slam v Avstraliji je izpadel v tretjem krogu. Poleg njega so med prvimi 150 igralci na svetu še trije Čilenci. Največji uspeh čilskih igralcev v Davisovem pokalu je finale leta 1976, ko so izgubili proti Italijanom.

Članki iz rubrike