Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

(ts)
(ts)
0 16.02.2022 12:53:46

Turnirji za mlade: Vse bolj izenačeni boji

Najboljša na turnirju v Medvodah
TS
Pretekli konec tedna so se končali turnirji v kategorijah do 12 in 16 let.

Na Zala OP Maribora do 16 let sta se turnirske zmage razveselila Gašper Matijašič v A-kategoriji in Aljaž Štor v B-kategoriji, medtem ko je bila v Celju najboljša Katarina Stefanija Mrvar. Na igriščih TK Celje smo v kategoriji U–16 videli ponovitev finala z decembrskega turnirja. Takrat je Nika Perić (ŠD LOK) v finalu z 2:1 v nizih premagala Katarino Stefanijo Mrvar, tokrat pa je bila predstavnica TK Šentjur tista, ki se je veselila turnirske zmage. Prvi niz je z rezultatom 6:3 pripadel Perićevi, nato pa je bolje nadaljevala Mrvarjeva, ki je drugi niz dobila s 7:5, v tretjem pa delo zaključila z rezultatom 6:1. V polfinale sta se ob Perićevi in Mrvarjevi prebili še Pia Petelinšek (ŽTK Maribor) in Zala Bizjak (CTA). Za Mrvarjevo je to že druga turnirska zmaga v februarju.



Na turnirju U–16 na igriščih TK Branik smo v finalu spremljali obračun prvega nosilca Gašperja Matijašiča (TK CC) proti drugemu nosilcu Nikolasu Caru (Triglav). Oba sta se morala za preboj v finale kar precej preznojiti. Že v četrtfinalu sta nujno zmago za trenutek z odvzemom niza ogrozila Liam Lugarič (TK SB) in Rok Koblar (Medvode), tudi v polfinalu pa sta proti Leonu Šmarčanu (ŠD LOK) in Roccu Bukovcu (ŽTK Maribor) za zmago potrebovala tri nize. Finalni obračun je bil za Matijašiča in Cara drugi medsebojni na tekmovanjih pod okriljem Tenis Slovenije. Prvega je leta 2020 v Portorožu po treh nizih dobil Matijašič, ki je bil boljši tudi tokrat. Spremljali smo izenačena niza, v zaključku katerih je bil bolj zbran predstavnik TK Center Court. Bilo je 6:4 in 7:5. Na turnirju B-kategorije je nase še enkrat več opozoril Aljaž Štor (rojen leta 2009), ki je osvojil že tretji turnir B U–16 kategorije v tej zimski sezoni. V novembru je bil najboljši v Velenju, v decembru v Celju, zdaj pa še v Mariboru. V finalu je z rezultatom 6:4 in 6:4 premagal Luko Marinška (Luka Koper).



V kategoriji U–12 smo bili na dveh turnirjih priča povsem različnima finaloma. Izjemno izenačen obračun smo spremljali v Medvodah, kjer je Sara Kovačević v tretjem nizu strla odpor Une Grubešić, veliko hitreje pa je bilo konec obračuna v Mariboru, kjer je odličen turnir z zmago nad Aleksejem Mulejem kronal Peter Škundrič. V Medvodah, kjer je od najboljših manjkala zgolj Nika Štor (Ravne), je v zgodnji fazi turnirja presenečenje pripravila Tara Stojanović (ŠD LTA), ki je v drugem krogu s 6:3 in 6:1 premagala peto nosilko Lili Štusaj (ŠD LOK). V četrtfinalu je Stojanovićeva naletela na razpoloženo Saro Kovačević (Maja), ki je bila prepričljivo boljša, veliko težje delo pa je drugo nosilko čakalo v polfinalu, kjer se ji je odlično zoperstavila Brina Milovanovič Stamejčič (Medvode). Po treh nizih se je zmage vendarle veselila Kovačevićeva, ko jo je za konec čakal že četrti finale proti Uni Grubešić (GFTA) v tej zimski sezoni. Grubešićeva se je v nasprotju s Kovačevićevo brez težav prebila v finale, tam pa tokrat morala priznati premoč tekmici iz TK Maja Matevžič. Sara je tekmo bolje začela, Una je z dobrim zaključkom drugega niza tekmo popeljala v tretji niz, tam pa je več znova pokazala Kovačevićeva. Na koncu je bil rezultat 7:5, 4:6, 6:4. V B-kategoriji se je turnirske zmage razveselila Sara Miklavžin (ŠTK Velenje), ki je bila s 6:1 in 6:0 boljša od Deje Maučec Šuvak (Radovljica).



Dečki so se pomerili na igriščih ŽTK Maribor, kjer se je še tretje zaporedne zmage na turnirjih U–12 veselil domači predstavnik Peter Škundrič. Ta je na poti do naslova premagal pet tekmecev, skupaj pa izgubil le deset iger. V polfinalu je s 6:3 in 6:0 ugnal Matijo Kozjaka (TK CC), v finalu pa še Alekseja Muleja (Maja). Končni rezultat je bil 6:2 in 6:1. Turnir B-kategorije je pripadel Juretu Stanovniku (TK VTA), ki je bil v finalu s 6:3 in 6:0 boljši od Jana Fišingerja (Hoče).

Članki iz rubrike