psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

robert golob vlada Reporter.si

Naj Golob ne izsiljuje RTV in ne posega v njen ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

ravna zemlja Njena.si

Nenavaden šov: Tekmovalci bodo dokazovali, da je ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

tu
tu
0 04.02.2022 08:53:08

JASNO IN GLASNO! Francozi Đokoviću ZAPRLI VRATA, po Avstraliji doživel NOV UDAREC!

Profimedia
Novak Đoković sploh še ni prebolel dogajanja v Avstraliji, iz Francije pa prihajajo že nove slabe novice.

Spomin na dogajanje v začetku letošnjega leta je še kako živ. Novak Đoković je januarja dobil posebno zdravstveno izjemo, ki naj bi mu omogočalo igranje na prvem letošnjem turnirju za veliki slam v Avstraliji kljub necepljenemu statusu, a je po prihodu v deželo 'tam spodaj' doživel hladen tuš. Že ob prihodu na letališče so ga morali zadržati, saj njegovo opravičilo ni bilo dovolj za vstop v državo, posledično so mu prekinili vizo. Po enajstih dneh sodnih bojev je moral priznati poraz in se tik pred začetkom turnirja vrniti v Srbijo.


Naslednji turnir za veliki slam bo v Franciji, in sicer se bo začel konec maja, veliko vprašanje pa je, kakšna usoda bo tokrat doletela Đokovića. Če svojega stališča do cepljenja ne bo spremenil, potem bo bržkone ostal tudi brez nastopa na letošnjem Roland Garrosu. Francoska vlada je potrdila ukrep, ki od 15. februarja prinaša velike spremembe. Te bodo še posebej zabolele Đokovića, v po novih pravilih ne bo mogel vstopiti v državo. Francozi bodo od takrat naprej v državo dovolili vstopiti polno cepljenim osebam, izjeme pa bodo le tiste, ki so v zadnjih štirih mesecih pred vstopom v Francijo prebolele koronavirus. Znano je, da Đoković ni cepljen, prebolevnik pa je od decembra lani, kar pomeni, da mu bo ta izjema maja že krepko potekla.

"To bo do nadaljnjega veljalo za vse. Od gledalcev do vrhunskih športnikov. Roland Garros je na sporedu maja, do takrat se lahko razmere izboljšajo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, že zdaj pa je jasno, da ne bomo delali nobenih izjem," so nekaj mesecev pred enim največjih športnih dogodkov v Franciji in v luči dogajanja okoli Novaka Đokovića sporočili s francoskega ministrstva za šport.

Članki iz rubrike