ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.01.2022 06:48:29

Kakšno JUTRO! Najprej Dončić, nato pa še TAMARA: Slovenka v Avstraliji piše zgodovino, v soboto proti ...

Profimedia
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je napredovala v tretji krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Štiriindvajsetletna Konjičanka je v drugem krogu premagala Britanko Heather Watson s 7:6 (4), 6:4 in se prvič v Avstraliji ter drugič v karieri prebila med 32 najboljših na turnirjih velike četverice.

V prvem nizu sta obe igralki precej grešili, skupaj pa napravili kar 40 neizsiljenih napak. Zidanškova, sicer 29. nosilka turnirja je imela dvakrat prednost odvzema servisa v prvem nizu, a je 29-letna Britanka obakrat takoj izenačila. V enajsti igri je imela 94. igralka sveta celo priložnost za zmago v prvem nizu, a se je najboljša slovenska igralka ubranila in izsilila podaljšano igro. V njej je odločilni korak napravila po izenačenju Watsonove na 4:4 ter s tremi zaporednimi točkami osvojila prvi niz.

V drugem je Watsonova prva povedla z brejkom prednosti. Zidanškova je takoj vrnila udarec, nato pa z odvzemom servisa povedla s 5:3. Tekmici sta si v končnici še po enkrat vzeli servis, posledično pa je po uri in 48 minutah napredovala 29. igralka sveta ter vknjižila še drugo zmago v devetih dneh proti Watsonovi. Premagala jo je že na pripravljalnem turnirju v Adelaide, takrat z 2:1 v nizih.



Konjičanki je preboj v tretji krog turnirja za grand slam uspel drugič v karieri. Ob prvem tovrstnem uspehu je prišla vse do polfinala na lanskem odprtem prvenstvu Francije. V Avstraliji v glavnem delu žreba nastopa četrtič, v letih 2019 in 2020 je igrala v drugem, lani pa je izpadla v prvem krogu.

Za preboj med 16 najboljših se bo Zidanškova v soboto presenetljivo pomerila s Francozinjo Alize Cornet, s katero doslej še ni igrala. Izkušena 31-letna Francozinja, na lestvici WTA zaseda 61. mesto, je ponoči izkoristila slab dan tretje nosilke, Španke Garbine Muguruza in jo ugnala s 6:3, 6:3.

Značke: tenis, wta, slovenci

Članki iz rubrike