favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

tu
tu
1 14.01.2022 08:13:07

Avstralija ODVZELA VIZO Đokoviću in ODREDILA IZGON IZ DRŽAVE! Tu so podrobnosti!

Profimedia
Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. To je v izjavi za javnost utemeljil z interesom javnosti. Đokoviću zdaj grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, kar bo poskušal preprečiti na sodišču, poroča časnik The Age.

"Danes sem uporabil svoja pooblastila po členu 133C(3) zakona o priseljevanju za preklic vize Novaka Đokovića na podlagi zdravstvenih razlogov in ohranjanja reda, saj je to v javnem interesu," je v izjavi zapisal Hawke. "Pri odločitvi sem pazljivo pretehtal vse prejete informacije od ministrstva za notranje zadeve, avstralske mejne policije in gospoda Đokovića".

Korak Hawka, ki ima široka pooblastila glede bivanja tujcev v državi, je zadnji v več kot teden dni dolgi sagi o vstopu srbskega tenisača v državo. Mejna policija je necepljenemu 34-letnemu zvezdniku že 6. 1. preklicala vizo za vstop v državo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za vstop v času pandemije novega koronavirusa.



Odločitev mejne policije je 10. 1. razveljavilo zvezno sodišče na podlagi ugotovitve, da Đokoviću na meji ni bil omogočen pravičen postopek. Od takrat se je Srb lahko svobodno gibal po državi in pripravljal na prvi turnir za grand slam te sezone.

Po posegu Hawkea v to vprašanje Đokoviću grozi hiter izgon iz države, je poročal melbournski časnik The Age, ki napoveduje, da bo teniški zvezdnik to poskušal preprečiti s pritožbo na sodišču.

Članki iz rubrike