Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.01.2022 16:50:13

SLOVENCI V SKUPINI SMRTI! Kapetan pred prvenstvom pravi: 'Z glavo gremo tja, kamor ne bi šel kdo niti z nogo!'

slovenija futsal
m24.si
Čez nekaj dni se bo na Nizozemsko začelo evropsko prvenstvo v futsalu.

Na njem bo spet, že sedmič, nastopila tudi Slovenija, tokrat prvič pod vodstvom novega selektorja Tomija Horvata. Osnovni cilj ekipe je napredovanje iz predtekmovalne skupine, želje pa segajo še višje. Prva tekma s Kazahstanom jo čaka 20. januarja.

Cilje sta selektor Horvat in kapetan Igor Osredkar strnila na današnji spletni novinarski konferenci. Za Horvata bodo te tekme prve, na katerih bo v trenerski vlogi, ima pa tudi izkušnje kot igralec. "Bil sem zelo nestrpen kot igralec, tudi zdaj komaj čakam, da bom nastopil tudi še kot selektor. To je največji dosežek za trenerja ali selektorja. To je moja reprezentanca na EP in dal bom vse od sebe, da bomo dosegli dober rezultat in da bomo dali vse od sebe na vseh tekmah," je dejal slovenski selektor.

Slovenija bo na EP igrala v skupini B s Kazahstanom, Italijo in Finsko. Uvodni tekmi predtekmovanja bo igrala v Groningenu, kjer se bo najprej pomerila s Kazahstanom, potem pa še z Italijo. Za konec predtekmovanja bo v Amsterdamu igrala s Finsko. "Zavedam se, da Kazahstan uporablja tudi vratarja v vlogi igralca. Sami se na to pripravljamo, že odkar je bil žreb. To je njihova velika prednost, a tudi pri nas uigravamo to v določenih situacijah, ko ga bomo vključevali," je Horvat dejal o Kazahstancih.

"Italija je vrhunska pri hitrosti, je pa zelo drugačna od Kazahstana. Zelo so agresivni na prvi liniji, poskušajo odvzeti žogo, tečejo in ne uporabljajo vratarja. Potrebovali bomo dve različni pripravi. Finska pa je zelo čvrsta, ne 'komplicira', poskuša vzeti žogo na nasprotni polovici. O Finski nisem razmišljal še niti milimeter, osredotočeni smo samo na Kazahstan," pa je dodal o preostalih dveh ekipah v skupini.

Ekipo je že določil, upa pa, da ne bo prišlo še do kakšnih nevšečnosti na zdravstvenem področju ali pri poškodbah, v četrtek sicer ekipo čaka še zadnji trening pred odhodom na EP.


"Kot kapetan ekipe lahko obljubim, da bodo vsi fantje pustili srce na igrišču. Igramo za grb, za državo, gremo z glavo tja, kamor ne bi šel kdo niti z nogo. Lahko obljubim odločno in zelo motivirano reprezentanco. Čeprav smo že velikokrat nastopili na tako velikem tekmovanju, je vsako, ki se ga udeležimo, kot da bi bilo prvo. Borili se bomo 150-odstotno na vsaki tekmi," pa je o pristopu dejal kapetan Osredkar.

Tudi zaradi spremembe vodstva reprezentance ne vidi težav: "Nikoli ni bilo vprašanje motiv ali predanost državnemu grbu, tudi pod prejšnjim vodstvom smo imeli pravi pristop, šli smo 150 do 200 odstotkov. Razlika je le to, da so neke novosti, da je mogoče drugačen pristop vodenja. Zdaj smo se že navadili na nov način in tudi pod novim selektorjem funkcioniramo tako, kot moramo. Mogoče bo novi selektor z željo po dokazovanju še bolj energičen."

Predstavil pa je tudi želje in cilje na EP. "Zdaj se osredotočamo na Kazahstan, cilji pred EP pa so preboj iz skupine, kar pomeni, da moramo biti prvi ali drugi. Kar bo več, bo samo češnja na torti. Zavedamo se zelo težke skupine, a bo imel vsak z nami težave. Nekateri skupino poimenujejo celo skupina smrti. Realni cilj je preboj iz skupine. Slabih reprezentanc ni. Nervozen sem, a v športu je samo pozitivna nervoza. Na dosedanjih tekmah nismo pokazali strahu in ga tudi tokrat ne bomo."

Pojasnil je še, da je njegova poškodba kolena že preteklost ter da je povsem nared, na novinarsko vprašanje o tem, ali se dolgoletni staž v ekipi že čuti pri primerjavi z mlajšimi, pa je dejal: "Kar se tiče let, ni nihče star ali mlad, ampak samo dober ali slab. Ne bojim se nikogar, fizično sem dobro pripravljen in lahko z lahkoto konkuriram vsakomur."

Slovenska vrsta bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, doslej se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018, pred štirimi leti je bila na domačem tekmovanju gostiteljica v Stožicah.

Na seznamu za EP so vratarja Tjaž Lovrenčič (Meteorplast Šic Bar) in Nejc Berzelak (Litija) ter igralci Teo Turk (Dobovec), Max Vesel (Siliko), Nejc Kovačič (Oplast Kobarid), Jeremy Bukovec (Hiša daril Ptuj), Denis Totošković (CDM Futsal/Italija), Igor Osredkar (Litija), Nejc Hozjan (Napoli/Italija), Gašper Vrhovec (Litija), Alen Fetić (Petrarca Calcio Cinque/Italija), Klemen Duščak (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Matej Fideršek (CDM Futsal/Italija), Tilen Gajser (Hiša daril Ptuj).

Članki iz rubrike