Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(ts)
(ts)
16.12.2021 11:30:06
Deli članek:

Grega Žemlja: Pogrešam več predanosti, dela in zaupanja

TS

Kapetan oziroma selektor moške reprezentance je spregovoril o letu 2021, reprezentančni prihodnosti in izzivih, s katerimi se srečujejo mladi igralci in igralke v Sloveniji.

"V letu 2021 so bili vzponi in padci. V vseh pogledih. Tudi zaradi nadaljevanja koronavirusa. Z reprezentanco smo odigrali solidno tekmo v Davisovem pokalu. Priprave so bile uspešne, med seboj smo se še bolj povezali in upam, da se bo ta trend nadaljeval. Začetek dela z reprezentanco je pozitiven, zdaj pa že gledam naprej. Trenutno smo na razpotju. Imamo tri igralce – Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča in Blaža Rolo, ki imajo izkušnje in upam, da bodo še naprej želeli biti v reprezentanci, hkrati se zavedam, da bo v projekt Davisov pokal kmalu treba vključiti mlade igralce. Nekateri so že dobili priložnost proti Paragvaju. Zmes izkušenj in mladosti je vedno dobrodošla v reprezentanci," je dejal Žemlja.

Ta je nato spregovoril o delu mladih in njihovem odnosu do treninga v Sloveniji. "Opažam padec v trenažnih procesih oziroma treningih. Zdi se mi, da smo v preteklosti več trenirali in tudi bolj zaupali trenerjem. Se podrejali njihovim načrtom. Zdaj pa se mladi igralci bolj ukvarjajo s problemi zunaj teniških igrišč. Imajo večje pomisleke. Zdi se mi, da so zaradi tehnologije, ki jih obkroža, manj vpleteni v sam športni proces. Pogrešam več predanosti, dela, zaupanja in več vpletenosti v šport tudi zunaj teniških igrišč," je za FB-profil Tenis Slovenija dejal Žemlja, ki je med drugim spregovoril o Boru Artnaku in Sebastianu Dominku, dotaknil pa se je tudi prihajajočega dvoboja v Davisovem pokalu. Tekmec je Čile, za katerega igra trenutno 17. igralec na svetu Cristian Garin.